Magyarországra jön az EP tényfeltáró delegációja, de Orbán nem fogadja őket

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 28.

Belpol

Ezzel aztán jól megmutatja, hogy itt milyen jól érvényesülnek a jogállami normák.

Magyarországra látogat az Európai Parlament állampolgári jogi bizottságának tényfeltáró küldöttsége. A héttagú delegáció szeretett volna találkozni Orbán Viktorral is, a Népszava brüsszeli forrásai szerint a miniszterelnök azonban elutasította a megkeresést.

A delegáció elsősorban a jogállami normák érvényesüléséről akar tájékozódni, az egyelőre még nem végleges napirend alapján az EP-képviselőket Varga Judit igazságügyi és Pintér Sándor belügyminiszter fogadja majd.

A küldöttség emellett találkozik Karácsony Gergely főpolgármesterrel, fideszes és ellenzéki parlamenti képviselőkkel, az ellenzéki pártok vezetőivel, számos független, illetve kormánypárti újságíróval, társadalomkutatóval, civil szervezet vezetőjével.

A delegációban egyetlen magyarként a liberálisok delegáltjaként Donáth Anna vesz részt, egyébként az EP minden frakciója delegált egy-egy tagot a küldöttségbe. A lap hozzáteszi, hogy értesüléseik szerint a fideszes Hidvéghi Balázs is részt akart venni a küldöttségben, a "kiegyensúlíozottságra" hivatkozva, de mivel nem tagja a szakbizottságnak, ezért valószínűleg nem vehet részt a küldöttség munkájában.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk