OEVB: Aki ma este 8 óráig beáll a sorba, még szavazhat

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 28.

Belpol

Eddig több mint 570 ezren szavaztak.

Az előválasztás első fordulójának kilenc napos szavazási időszaka hivatalosan 20 órakor ér véget, azonban az általános választásokhoz hasonlóan az OEVB engedélyezi, hogy a 20 órakor sorban álló személyek még leadhassák a szavazatukat - adta hírül közleményében az Országos Előválasztási Bizottság.

Kihangsúlyozták, hogy a sorban állási szabályt egyaránt alkalmazni kell a személyes és az online szavazási módokra. Ez a gyakorlatban annyit tesz, hogy a személyes sátraknál a zárás pillanatában a szavazóbiztosok kijelölik, hogy kik azok a sorban álló személyek, akik még leadhatják a szavazatukat. Az online szavazásnál pedig a regisztráció megkezdésére 20 óráig van lehetőség, ezt követően 20.15-ig van mód a regisztráció befejezésére. Akiknek 20.15-kor van sikeres regisztrációja, azok sorban állónak minősülnek.

Az online szavazás akkor zárul, amikor az utolsó sorban álló személy videós azonosítása lezárul és leadja a szavazatát.

A közlemény szerint 2021. szeptember 27-én, hétfőn összesen 57.545 fő adta le voksát Magyarország következő miniszterelnökére és az előválasztás képviselőjelöltjeire. Ebből 34.421 szavazó személyes sátraknál szavazott, 23.124 szavazó pedig az interneten keresztül adta le szavazatát. 

Az előválasztáson eddig mindösszesen már több mint 570 ezren szavaztak.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk