Már most javítani kell a Puskás Aréna betonburkolatát

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 26.

Belpol

Egy sor komoly hibát találtak. Szerencse, hogy még garanciális.
Augusztus eleje óta nem látogatható a Puskás Aréna körüli közpark, a biztonsági őrök eddig kertrendezési munkálatokra hivatkoztak, de az üzemeltető a 24.hu kérdésére elismerte, hogy számos komoly hibát találtak a fal betonelemekből összeállított borításán.

A több, 67 ezer néző befogadására képes, 190 milliárd forintból felépített, novemberben átadott létesítmény külső, több száz kilós betonelemeit így most darabonként nézik át, és javítják a hibás rögzítéseket.

A Nemzeti Sportközpontok azt azonban cáfolta, hogy a felülvizsgálat azért kellett volna, mert az egyik lépcsőházi homlokzatról lezuhant egy betondarab, ilyen baleset nem történt.

Az NSK közreadta a hibák listáját is: 
  • három burkolóelem esetében a rögzítő csapelemek elégtelen elhelyezésével volt gond,
  • több rögzítő-konzol esetében helytelen volt a rögzítő csavar felszerelése,
  • több helyen az elfogadott tervektől eltérő rögzítő konzolt használtak,
  • 5-10 helyen szabálytalan volt a pozicionáló betétek elhelyezése,
  • több helyen pedig hiányzott a rögzítő csapok ragasztott rögzítése.

Az NSK megrendelőként a kivitelezők jótállási kötelezettségének terhére elrendelte valamennyi hiba szakszerű, maximális körültekintéssel elvégzendő javítását, így ez pluszköltséget nem jelent.

A tervek szerint egyébként szeptember 24-én a Puskás Aréna lesz a helyszíne az Európai Szuperkupa-döntőnek, a kormány presztízseseményének számító meccsre  korlátozott számban még a nézőket is beengednék.

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?