Már Szombathely fideszes alpolgármestere is besokallt attól, amit a helyi Fidesz-közeli lap művel

  • narancs.hu
  • 2019. június 16.

Belpol

"Az én értékrendemmel, újságírásról vallott nézeteimmel, elveimmel nem összeegyeztethető ennek a lapnak stílusa, tartalma."

A szombathelyi ugytudjuk.hu ír arról, hogy a helyi közgyűlésben Puskás Tivadar fideszes polgármester ismét napirendre venné a Szombathelyi Hírlap névhasználatának ügyét, az alpolgármester viszont nem támogatja az újratárgyalást.

A Szombathelyi Hírlapot ingyen terjesztik a városban, és mint sok más helyi lapba, ebben is a Fidesz-propaganda sulykolása kap csak helyet.

A lap jelenleg Szombathely nevét használja címében, erre korábban Puskás polgármester adott engedélyt. Ám az új, ellenzéki többségű közgyűlésnek nem tetszett ez, ezért szavazáson vonták vissza a névhasználati jogot. Ezt követően a polgármester újratárgyalásra visszaküldte a határozatot, a közgyűlés pedig megerősítette korábbi döntését.

Vagyis elméletileg visszavonták a lap Szombathely névhasználati jogát.

Puskás megint próbálkozik, újra a közgyűlés elé viszi a Szombathelyi Hírlap nevének kérdését, kedden kerülhet napirendre.

Az érdekesség a érdekesség a névkérdésben csupán annyi, hogy a beterjesztést már nem támogatta Koczka Tibor (Fidesz-KDNP), a város sportért és kultúráért felelős alpolgármester sem.

Az ugytudjuk.hu-nak Kocka el is mondta, miért nem.

„30 évig voltam újságíró, tucatnyi lapot adtam ki, főszerkesztettem, szerkesztettem vagy tudósítottam. Az én értékrendemmel, újságírásról vallott nézeteimmel, elveimmel nem összeegyeztethető ennek a lapnak stílusa, tartalma. A közgyűlés kétszer is döntött arról, hogy Szombathely nem kívánja a nevét adni ehhez az újsághoz. Aztán meglepődve láttam, hogy polgármester úr újra napirendre tűzi a következő közgyűlésen a névhasználatot, úgy, hogy tudomásom szerint sem vezetőtársaival sem a frakcióval nem egyeztette.  Velem biztos nem. Aki akár csak egy lapszámot is látott, az tapasztalhatta, hogy ennek az újságnak a témaválasztása, tartalma fényévnyire  van a keresztény, konzervatív értékektől, s ezt nagyon sokan jelezték felém a jobboldalról. A téma újbóli napirendre tűzése véleményem szerint csak árthat a Fidesznek Szombathelyen, ezért nem szignóztam az előterjesztést.”

Egyenesen Felcsútról, Mészáros közeléből pénzelik a szombathelyi fideszes csodafegyvert

A szombathelyi bedobós lappiacon alig másfél hónapja megjelent Szombathelyi Hírlap találgatásokra ad okot. Vajon ki finanszírozza a sajtóterméket és miből tarja fent magát? Érdekes eredményre jutottunk. Egészen Mészáros Lőrinc közelébe. Felcsútra. A Narancs.hu március végén számolt be arról, hogy a szombathelyi polgármester, Puskás Tivadar sajtósának felesége újságot csinál.

Figyelmébe ajánljuk