Már több mint 350 ezren voksoltak az előválasztáson

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 25.

Belpol

Egyre többen élnek az online szavazás lehetőségével, pénteken közel 75 ezren választottak miniszterelnök-jelöltet és leendő képviselőket.

Minden eddiginél többen szavaztak pénteken Magyarország első országos előválasztásán – tudatta közleményében az Országos Előválasztási Bizottság (OEB).

Összesítésük szerint szeptember 24-én így alakult a részvétel:

  • Sátorban megjelent: 60.298 szavazó.
  • Interneten keresztül adta le szavazatát: 14.423 szavazó (az interneten keresztül szavazók a nap folyamán vagy azt megelőzően regisztráltak).

Tehát szeptember 24-én 74.721 fő adta le voksát az ellenzéki miniszterelnök-jelöltre és az előválasztás képviselőjelöltjeire, mindösszesen pedig már több mint 350 ezren szavaztak.

A friss adatok azt is mutatják, hogy egyre többen döntenek az online szavazás mellett: csütörtökön ugyanis 63 ezren adták le voksukat sátrakban, és mintegy 8300-an az előválasztás netes felületén.

 A pénteki napon felkerültek az előválasztás honlapjára a múlt hétvégéről elmaradt szavazási alkalmak pótidőpontjai is. Az előválasztás első fordulója kedden, szeptember 28-án ér véget.  

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk