Több mint 270 ezren szavaztak már az előválasztáson

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 24.

Belpol

Csak csütörtökön 71 ezren adták le voksukat; szavazni online is lehet, de az előválasztási bizottság inkább személyes megjelenésre buzdít.

Rekordközeli számban voksoltak a magyarok csütörtökön: az országszerte felállított sátrakban 63.006 szavazó, interneten pedig 8.315 fő adta le szavazatát – tudatta pénteki közleményében az Országos Előválasztási Bizottság.

Az előválasztás kezdete óta már több mint 270 ezren éltek a szavazás lehetőségével az OEB szerint. Bár folyamatosan  nő az online szavazók száma is,  a bizottság arra kéri az érdeklődőket, hogy aki csak teheti, inkább jöjjön el az urnákhoz – mondván, a személyes szavazás kevesebb várakozással jár.

A kérést az is indokolhatja, hogy a múlt hétvégén elstartoló online szavazás azonnal le is állt, mivel a folyamatot kiszolgáló informatikai rendszer összeomlott egy – vélhetően Kínából induló –terheléses támadás hatására.

Bár a rendszer újraindult, a netes voksolók később is problémába ütköztek, a szavazófelület ugyanis nem támogatta a Safari-böngészők egy régebbi változatát.

Előválasztási riportunk, ami ugyancsak arról szól, milyen nagy az érdeklődés az előválasztáson, itt olvasható:

 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk