Már vizsgálja az AB az állami alkalmazottak kötelező oltását

  • narancs.hu
  • 2021. november 20.

Belpol

32 indítvány érkezett az ügyben az Alkotmánybíróságra.

November 16-ig 32 alkotmányjogi panasz érkezett az Alkotmánybíróságra az állami és önkormányzati alkalmazottak számára előírt kötelező védőoltás miatt – írja az AB honlapja.

Az elsőként előterjesztett panaszt már nyilvántartásba is vették, az ügy összefoglalójából kiderül, hogy a panaszos szerint emberi méltóságát, az egészségét, biztonságát és méltóságát tiszteletben tartó munkafeltételekhez való jogát, valamint a testi és lelki egészséghez való jogát sérti az oltás kötelező előírása.

Az Alkotmánybíróság más ügyekben is vizsgálódik a járvány miatti korlátozásokhoz kapcsolódóan. Azt már kimondták, hogy nem alaptörvény-ellenes a védettségi igazolványhoz előnyöket kapcsoló szabályozás.

Mintegy 250 panasz érkezett azonban az AB-hez az egészségügyi dolgozók kötelező oltása miatt, 40-en pedig azt kifogásolják, hogy a védettségi igazolványt csak antitest-vizsgálattal lehet megszerezni, az úgynevezett T-sejtes immunitással nem.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk