Márki-Zay nem engedné el Mártély adósságát, a közgyűlés dönt

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 21.

Belpol

Mártély a Hódmezővásárhellyel közös hivatal működtetésének költségével tartozik. Márki-Zay részletfizetést ajánlott.

Csütörtökön dönt a hódmezővásárhelyi közgyűlés Mártély polgármesterének kéréséről – írja a Hódpress.

Az időközi választáson győztes Ambrus István azzal fordult Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármesterhez, hogy a város engedje el a községi önkormányzat adósságát, 23 millió 750 ezer forintot.

A mártélyi polgármesteri hivatalt a vásárhelyi hivatal működteti, ezért a szolgáltatásért Mártély fizet, és a tartozása felszaporodott.

Ambrus István a hónap elején a Facebookon is közzé tett nyílt levelében azt írta, Vásárhely több milliárdos költségvetésében nem jelent nagy tételt ez az összeg, Mártély számára azonban az adósság elengedése a túléléshez kellene.

 

 A tartozás elengedését később a hódmezővásárhelyi közgyűlés kormánypárti önkormányzati képviselői is kérték. 

Márki-Zay Péter vásárhelyi polgármester a levélről a Hódpress tudósítása szerint azt mondta, nem engedhetik el az adósságot, az a vásárhelyi polgárokkal szemben felelőtlen döntés lenne, de részletfizetésre van lehetőség. Márki-Zay biztos abban, hogy részletekben Mártély ki tudja fizetni azt a pénzt vagy a nagyobbik részét még idén. 

A végső szót a közgyűlés mondja ki.

 

Ambrus István Facebook-oldaláról kiderült, hogy az adósság ügyében nem csak  Vásárhelyhez fordult segítségért:

Ambrus István augusztus 7-én, időközi önkormányzati választáson lett a Csongrád-Csanád megyei település polgármestere. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a korábbi képviselő-testület Lázár János országgyűlési képviselő javaslatára feloszlatta magát. Lázár és az  addigi polgármester, Putz Anita között a kezdetek óta rossz volt a viszony. Ambrussal viszont megértik egymást, az új polgármester korábban Lázár munkatársa volt, a sofőrje.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk