Több száz dolgozó pénzét veheti el a Fidesz Hódmezővásárhelyen

Belpol

Drámai hangú közleményt tett közzé csütörtökön Márky-Zay Péter, Hódmezővásárhely független polgármestere a pénteki közgyűlés előtt.

Végtelenül felháborít, hogy néhány perccel ezelőtt a fideszes többségű bizottságok javaslatára megszavazták a költségvetés-módosítás levételét a holnapi közgyűlés napirendjéről, a jelenlévő könyvvizsgáló asszony nyomatékos kérése ellenére” – írta csütörtökön Márki-Zay Péter.

Véleménye szerint a költségvetés megtárgyalása nemcsak törvényi kötelezettsége a közgyűlésnek, de ennek elmaradása több veszéllyel is jár. Így azzal, ha a pályázatokhoz nem rendelnek előirányzatot, akkor nem tudják szabályosan felhasználni a korábban megnyert támogatásokat. Ennek következményeként nem tudják a decemberben leszállítandó kukásautók 500 milliós számláját befogadni.

Emellett veszélyben van a strandfürdő támogatása is. Csak ezzel 170 millió forintot veszíthet Csongrád megye második legnagyobb városa, ha ezt nem támogatja a Fidesz frakció. Egyúttal meghiúsulhat a városi stadionban az atlétikai dobópálya megépítése, egyes önkormányzati intézményeknél dolgozók egyes juttatásait sem tudják kifizetni.

Sajtóközleményében Márki-Zay úgy fogalmaz, hogy nyomatékosan kérte Hegedűs Zoltán, a városi közgyűlés Fidesz frakciójának vezetőjét, és rajta keresztül Lázár Jánost, hogy legalább szándékosan ne akadályozzák Hódmezővásárhely fejlődését, ne büntessék még saját szavazóikat is a város anyagi ellehetetlenítésével.

Figyelmébe ajánljuk