Márki-Zay szerint Karácsony megpróbálta belezsarolni a visszalépésbe

  • narancs.hu
  • 2021. október 7.

Belpol

Szerinte a választók nem fogják annak elhinni, hogy hitelesen elszámoltatna, aki Tóth Csabával közösen vezette Zuglót.

Mint arről mi is beszámoltunk, tegnap eldőlt: Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter nem tudtak megegyezni egymással, ezért külön indulnak az ellenzéki előválasztás második fordulójában.

Erre reagálva Márki-Zay az ATV Fórumban arról beszélt, hogy Karácsony személye továbbra is szimpatikus a számára, de szerinte a választók nem fogják annak elhinni, hogy hitelesen elszámoltatna "aki Tóth Csabával közösen vezette Zuglót".

Márki-Zay elmondta, eredetileg abban állapodtak meg, hogy szerda este hatkor tárgyalnak, ott hoznak közösen döntést, amit majd csütörtök délelőtt bejelentenek. Szerinte Karácsony megszegte a megállapodást azzal, hogy szerda délután kettőkor sajtónyilatkozatot tett, ezzel megpróbálta kész helyzet elé állítani és "belezsarolni a visszalépésbe".

Márki Zay szerint Dobrev Klárának kevés esélye van legyőzni Orbán Viktort. Megjegyezte azt is, Karácsony Gergely 500 millióból kampányolt, de nem sokkal jobb eredményt ért el, mint ő, aki csak 20 milliót költött a kampányára.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Bolond hangszer

Nyilvánvalóan Glenn Gould „bűne”, hogy a zongoristák felesküdtek a dünnyögésre meg a dúdolásra. Gould ugyanis elsőként, majd’ hetven évvel ezelőtt sikerlistás lemezt csinált a Goldberg-változatokból.

Szuperwumen és Wándörmen

A színház jövőjéről humoros vagy éppen keserű utópiákat is közlő, Két ország – két színházi kultúra? című tanulmánykötet egyik írásában (Kovács Bálint jegyzi) egy kőszínházi kolléga így szól a szabadúszóhoz: „Ti, függetlenek, kétszáz éve is azt mondtátok, hogy a szakadék szélén vagytok, aztán valahogy még mindig játszogattok itt-ott. (…) úgy látom, nagyon, nagyon tágas hely az a szakadék széle.”

Mint a vízipisztoly

Az elején szeretni is lehet ezt a történetet, például az esszészerű, érzelmes előhangért: így célozta meg az egyszeri vadászember Hitlert – már a ravaszon volt az ujja –, és aztán ezért nem lőtte le.