Márki-Zay szerint szervezett választási csalásra készül a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2021. november 17.

Belpol

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltje válaszlépéseket mérlegel. 

"Nyilvánvalóan szervezett választási csalásra készül a Fidesz" - kommentálta az ATV híradójának Márki-Zay Péter azt a frissen elfogadott salátatörvényt, amely a TASZ és a Political Capital álláspontja szerint legalizálja a voksturizmust.

A két szervezet közleményében kiemeli, hogy az új szabályozás megváltoztatja a lakóhely fogalmát, és a büntetőjogi szabályokat is módosítja, így a jövőben nem lesz büntethető az, aki a választás befolyásolása érdekében fiktív lakóhelyet létesít vagy ebben segédkezik. Az ellenzék azt tervezi, hogy Alkotmánybírósághoz fordul az új jogszabály miatt.

Márki-Zay Péter az ATV-nek valószínűsítette, hogy a Fidesz azokba a billegő választókerületekbe fog szavazókat költöztetni, amelyekben eldőlhet a 2022-es választás.

Mint mondta, az ellenzéknek a tiltakozáson túlmenően is lépnie kell, nyomon kell követni, hogy hova költöztet szavazókat a Fidesz, "és adott esetben fel kell venni a versenyt a Fidesz legaljasabb eszközeivel is."

A miniszterelnök-jelölt szerint az ellenzéki vezetésű önkormányzatoknál lehetnek információk az új lakcímlétesítésekről, de a választói névjegyzék alakulását is figyelemmel tudják követni. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk