Márki-Zay Szombathelyen szúrt oda Czeglédynek

  • narancs.hu
  • 2021. június 11.

Belpol

Előfordulhat, hogy ha Czeglédy nyeri az előválasztást, vezetőszíjon viszik el a rendőrök – mondta a vásárhelyi polgármester.

Az lenne a legjobb, ha kétfordulós lenne az országos ellenzéki előválasztás, mert ebben az esetben valamennyi jelölt elindulhatna, az egy fordulót a DK szeretné, saját mandátumainak maximalizálása érdekében – mondta Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök-jelöltje Szombathelyen, a városháza előtt.

A vásárhelyi polgármester szombathelyi kollégájával, Nemény Andrással közösen tartott tájékoztatót pénteken. A nyugat.hu tudósítása szerint Márki-Zay azt mondta, rábeszélte volna az indulásra László Győző alpolgármestert is, ő azonban egyfordulós előválasztáson nem akar indulni. Mert egy forduló eseténLászló Győző indulása nagyon könnyen az Ungár Péterrel megosztott ellenzéki szavazatok miatt nagyon könnyen Czeglédy Csaba győzelmét eredményezné az előválasztáson. És bár Czeglédy elkötelezett ellenzéki, aktív képviselő, kiváló ügyvéd, de jelen pillanatban egy óriási kockázat. Nagyon nagy a kockázata annak, ha ő lesz a közös ellenzéki jelölt, akkor egy héttel a választások előtt vezetőszíjon viszik el a rendőrök. Annak is nagy a kockázata, hogy nagyon sok ellenzéki sem szavazna Czeglédyre, és ezáltal a Fidesz jelöltje jutna be egy egyébként az ellenzék számára abszolút nyerhető választókerületben” – idézi Márki-Zay szavait a nyugat.hu.

 

Azt kérte, hogy a szombathelyi polgárok legyenek bölcsek, ne pártszempontok alapján döntsenek, hanem a Fidesz legyőzése legyen a legfőbb cél, és ne Czeglédy Csabát támogassák az előválasztáson.

Czeglédy Csabáról ebben a cikkben írtunk legutóbb:

Nemény András polgármester nem titkolta, hogy mit gondol erről: Czeglédy Csabát a szombathelyiek választották meg a saját választókerületében, sokadik alkalommal, „az ő legitimitása a közgyűlésben megkérdőjelezhetetlen”. Az a munka, amit a szociális bizottság elnökeként végez, nagyon fontos, amit nagyra értékel. Bárki is győzzön az előválasztáson, Nemény kiáll mellette. Azt is mondta a szombathelyi polgármester, hogy ő Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet támogatja. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk