Márki-Zay visszalép, ha nem tudja meggyőzni Karácsonyt

  • narancs.hu
  • 2021. október 5.

Belpol

Az ATV-ben beszélt arról Márki-Zay Péter, hogy ha Karácsony nem lép vissza, ő fog. 

Ha Karácsonyt nem tudja meggyőzni arról, hogy visszalépjen, ő teszi meg – jelentette ki Márki-Zay Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában kedd este a Telex beszámolója szerint.

Márki-Zay elismert, hogy Karácsonynak abban igaza van, amennyiben ő lép vissza Márki-Zay javára, akkor szavazóinak nagyobb része voksol majd Dobrev Klárára, mint ha Márki-Zay lép vissza Karácsony javára

Hozzátette, az, hogy kijelenti, hogy hajlandó a visszalépésre, még nem jelenti azt, hogy ebben meg is állapodtak. 

Azt mondta viszont, hogy a legfontosabb feltételeket már lefektették, de azokat írásba is kell foglalni. "Óriási lépésként" értékelte azt, hogy Hadházy Ákos vezetésével nem csak a 2010 utáni, de a 2010 előtti korrupciót is fel akarják számolni.

Azért, hogy Karácsonnyal nem szerepelhet a nevük egymás mellett az előválasztási szavazólapon Márki-Zay az ATV Híradójának korábban a Jobbik-DK koalíciót hibáztatta, az Egyenes Beszédben viszont már visszafogottabban nyilatkozott. Azt monbdta, szerinte ez a megoldás adott volna garanciát mindkettőjük szavazóinak. "Az egymásnak adott egyetértési garancia, biztosította volna azt, hogy teljesen mindegy, ki a miniszterelnök, a másik fél egyetértésével tud beterjeszteni javaslatokat a kormány" – mondta a politikus.

Márki-Zay emellett méltatta Dobrev Klárát, mondván mennyire büszke arra, hogy nőként Magyarországon ebben a versenyben a legsikeresebb politikus volt. Szerinte ebből is látszik, hogy a magyar társadalom ma már sokkal felvilágosultabb ebben a kérdésben. Dobrev sikerét "megkérdőjelezhetetlennek" nevezte, de szerinte "a 2010 előtti katasztrofális eredmények, amelyek kétharmadot adtak akkor a Fidesznek, és a rengeteg milliárd, amit a Fidesz Gyurcsány lejártatására költött, pont Dobrev Klárát teszik a legkevésbé esélyesnek Orbán Viktorral szemben" – tette hozzá. 

Korábbi kijelentése miatt, miszerint „Dobrev Klárával nem lehet Orbán Viktort leváltani”, elnézést kért, de azt is hozzátette, hogy az összes jelenlegi felmérés ezt mutatja. Azt viszont elismerte, hogy A DK nélkül nem lehet leváltani Orbán Viktort.

Márki-Zay a műsorban olyan kutatásokra is hivatkozott, amelyek az ő népszerűségét mutatják Karácsonnyal szemben, ezeknek a kutatásoknak az eredményét állítólag holnap hozzák nyilvánosságra.

További híreink az előválasztásról itt! 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk