Márki-Zay visszaszólt Orbánnak: ön 12 éve másolja a putyini modellt

  • narancs.hu
  • 2022. március 5.

Belpol

"A történelem sötét oldala vagy a jó oldala. Minden más hablaty" - mondta az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

"A baloldal a háború oldalán áll. Mert amit ők mondanak, amit ők akarnak, az belevisz bennünket a háborúba. Ne hagyjuk!" - írta ma délelőtt Facebook-oldalán Orbán Viktor.

Erre reagálva Márki-Zay Péter közleményében úgy fogalmazott, hogy Orbán 12 éve másolja a putyini modellt, 12 éve uszít Európa, a Nyugat és az európai egység ellen, 12 éve szolgálja ki az orosz érdekeket. Márki-Zay szerint a miniszterelnöka háború kitörése óta pedig összevissza beszél a NATO-szövetségről. 

Pár száz kilométerre a határainktól emberek küzdenek a szabadságukért az ön agresszor barátjával szemben, aki kórházakat, iskolákat bombáz, atomerőműveket bombáz. És önnek még mindig az a legfontosabb, hogy az ellenzékről hazudjon, és a putyini propagandát visszhangozza. (...)  Lejárt a hintapolitika ideje, elég a hazugságokból! A tét világos: ön és Putyin vagy a Nyugat es Európa? A történelem sötét oldala vagy a jó oldala. Minden más hablaty.

- zárta közleményét Márki-Zay.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk