Borkai-ügy: elítélték a videózó nőt

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 14.

Belpol

1,5 milliós pénzbüntetést kell fizetnie K. Lilinek, aki a korábbi győri polgármestert is ábrázoló felvételeket készítette.

 A Borkai Zsolt korábbi győri polgármester és nyolc másik ember zsarolásával vádolt társaság büntetőügyében egy vádlott esetében ítélet született szerdán a Győri Járásbíróságon. 

A jachton tartott szexpartit levideózó nő kapott 1,5 millió forint pénzbüntetést.

Ez előkészítő ülés volt, a legtöbb vádlott ügyét tovább fogják tárgyalni.

A Telex tudósítása szerint a vádlottak padján Győr-szerte ismert család tagjai ültek, de az egyik vádlott, P. József korábbi válogatott labdarúgó nem volt jelen, mert épp szívkatéterműtétet hajtottak végre rajta.  A hat vádlottból négyen tagadják, amivel az ügyészség vádolja őket, az ötödik azt tagadja, hogy megzsarolta Borkai Zsoltot és társát, a pénz átvételét elismerte.

K. Lili fogadta el egyedül a vádiratnak a rá vonatkozó állítását, eszerint ő készített 2018 májusában fénykép- és videófelvételeket egy horvátországi hajóúton Borkai Zsoltról, az akkori kormánypárti győri polgármesterről és másokról szexparti közben. A videózásra a barátnője és annak férje kérte meg, a II. és I. rendű vádlott, százezer forintért.

A felvételekkel eleve zsarolni akarták Borkai Zsoltot az ügyészség szerint, de az események irányítása kicsúszott a házaspár kezéből, mert a felvételek máshoz is eljutottak, így az V. és VI. rendű vádlotthoz, akik szintén szerettek volna nyerészkedni a felvételek révén, de ez nem sikerült, mert megelőzte őket a IV. rendű vádlott. Ő 12 milliót kért az érintettektől azért, hogy ne hozza nyilvánosságra a videót.

A tárgyaláson az egyik vádlott azt mondta, hogy a Fidesz-pártközpontban is látták a felvételeket, és arra jutottak, ebből politikai botrány nem lehet, legfeljebb családi, Borkaiéknál.

A tárgyaláson K. Lili, a III. rendű vádlott a tudósítás szerint flegmán viselkedett, közbeszólogatott, többször is rendre utasította a bíró. Az utolsó szó jogán így beszélt: „Megjegyezném: én és az ikertestvérem sok sérelmet szenvedtünk el. Kíváncsi lennék, hogy ha esetlegesen Gábor (az I. rendű vádlott) tagadja a történteket, akkor kik azok, akik posztoltak? Hogyan került fel ez az internetre, mert azt tudom, hogy engem meglopott valaki.” A Blikk azt emelte ki a vallomásából, hogy van egyéni vállalkozása, de a barátja tartja el, akitől olykor 20 ezer forintot kap, máskor másfél milliót, vagyis a most kirótt büntetésnek megfelelő összeget.

A Győri Járásbíróságon az ügyvédek szerették volna elérni, hogy ezt az eljárást a bíróság vonja össze Czeglédy Csaba büntetőperével, de ez nem történt meg. Mint a 24.hu emlékeztet, Czeglédyt a szexvideó nyilvánosságra hozása miatt tárgyalás nélkül nem jogerősen egymillió forintos pénzbírságra ítélte a Veszprémi Járásbíróság, de a politikus tagadta a vádat, és azt kérte, tartsanak az ügyben tárgyalást. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk