Másodfokon is nyert Cseh Katalin az Origo ellen

  • narancs.hu
  • 2023. március 3.

Belpol

Az ítélet jogerős, nem követett el csalást. 

„Nem követtem el csalást, mondta ki a bíróság: másodfokon is nyertem az Origo ellen, fellebbezésnek helye nincs” – írta Cseh Katalin, a Momentum EP-képviselője a Facebookon. 

A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint a kormánypárti origo.hu valótlanul állította, hogy „újabb megdöbbentő részletek derültek ki Cseh Katalin uniós pénzügyi csalásáról”. „A Fidesz-propaganda tipikus módszere, hogy a korrupció ellen felszólalókat mondvacsinált korrupcióval vádolja meg és sározza be, hogy hiteltelenítse a küzdelmünket” – fűzte hozzá a képviselő. 

A bíróság helyreigazításra kötelezi az origo.hu-t. „Közszereplő vagyok, politikus, tisztában vagyok vele, hogy a munkámhoz hozzátartozik, hogy nagyítóval nézik minden lépésemet – nem ártana, ha a kormányközeli korrupciógyanús ügyeket is ugyanilyen vehemenciával tanulmányozná az origo”

A „Cseh Katalin-üggyel” korábban részletesen foglalkozott a Magyar Narancs. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk