Még ők sem tudnak mindent megúszni: már az OLAF és a NAV is vizsgálódik Rogán találmányának ügyében

  • narancs.hu
  • 2018. március 19.

Belpol

Lehet, hogy mégsem érte meg annyira játszani a feltalálót.

Nyomoz az OLAF a Rogán Antal nevéhez is köthető mobilaláírás ügyében – írja a 24.hu, hozzátéve, hogy különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával a NAV-nál is elindult a nyomozás az ügyben. A Polt Péter legfőbb ügyész által kiadott adatokból is kiderült a nyomozás ténye, ezt Hadházy Ákos, az LMP társelnöke ismertette.

A feltaláló beszédet mond

A feltaláló beszédet mond

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A portál azt írja, az OLAF jelzése alapján indított vizsgálat látókörébe került a Profitrade 90 Kft. négy projektje, amelyekhez a cég 2012 és 2015 között összesen 965,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. Arról a cégről van szó, amelyik 2013-ban 256,8 millió forintnyi EU-s támogatást nyert a MobileSign – Hiteles aláírás mobil készülék segítségével című pályázatával, miközben a cég tulajdonosa Rogán Antallal együtt egy hasonló technológiát védetett le. A propagandaminiszter akkor azt mondta, hogy részt vett az elektronikus aláírással kapcsolatos eljárás kifejlesztésében, és szerinte ezzel értéket teremtett. Bár akkoriban többen megjegyezték, hogy sok hasonló megoldás létezik a piacon, és nem tudni, Rogánék találmánya mitől is számítana újnak.

Érdemes megemlíteni, hogy Rogán feltalálótársa, Csik Balázs korábban is legyeskedett a Fidesz körül: ahogy az Index megjegyzi, hozzá köthető a fideszes kormány alatt igen sikeres Hunguard nevű cég is.

Az ügyről itt lehet elég részletesen olvasni.

Figyelmébe ajánljuk