Hadházy Ákos sorra leplezi le Orbánék korrupciós ügyeit, erre a Fidesz most vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez vele szemben

  • narancs.hu
  • 2018. március 19.

Belpol

Itt a bizonyíték: ez mégsem egy következmények nélküli ország.

A Fidesz hétfőn vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez Hadházy Ákossal, az LMP társelnökével szemben – ezt Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója nyilatkozta ma a közmédiának. A fideszes politikus az MTI tájékoztatása szerint is hozzátette, hogy szerintük „az LMP társelnöke az elmúlt napokban beismerte, hogy 20 millió forintos nagyságrendben költött »luxushobbijára«, a magánrepülőgép-vezetésre, azonban az interneten elérhető vagyonnyilatkozata alapján nem látni ennek a forrását”.

A Fidesz házi médiája az elmúlt hetekben valóságos hadjáratot indított a korrupciós ügyeket bolygató Hadházy ellen: az Andy Vajna Tv2-jén futó Tények megpróbálta gyilkosnak beállítani, azt állítva, hogy tönkretette idős szomszédját, az Origo embertelennek nevezte, a Demokrata pedig „portrét” közölt róla, amelyben a fejére olvasták, hogy egyszer bermudanadrágban ment a templomba orgonálni, ahol túl szépen játszott a hangszeren, „csillogni akart a zenében”, és „az ilyesmi pedig legalábbis ízléstelen”. A kormány médiagépezete pedig lassan már hónapok óta viszi a „Hadházy Ákos luxushobbija a repülés” témát, aminek egy fontos mozzanata volt Hadházy eredeti repülési naplójának eltűnése. Az LMP-s politikus akkor arról beszélt, hogy szándékosan törték fel az autóját, hogy ellophassák a pilótatáskáját a benne lévő naplóval, majd ezeket az információkat kiteregessék a fideszes sajtóban. Az Andy Vajna kezében lévő Bors ugyanis a repülési napló adataira hivatkozva írt cikket március elején.

Bár Hidvéghi azt állítja, Hadházy beismerte, hogy 20 milliós nagyságrendben költött „luxushobbijára”, ez nem igaz. Az egykori állatorvos azt írta ennek kapcsán, hogy „19 évig dolgoztam állatorvosként úgy, hogy minden második héten 0–24 ügyeletben voltam. Emellett költöttem el kb. annyi pénzt a jogosítások megszerzésére, mintha naponta néhány szál cigarettát elszívtam volna és emellett tettem le azokat – az egyébként komoly tanulást igénylő – vizsgákat, amelyek szükségesek”.

Az is a Hadházy elleni hadjárat ikonikus pillanata volt, amikor az LMP-s politikus Orbán Viktort kérdezte a dupla áron beszerezni kívánt lélegeztetőgépekről, de a miniszterelnök érdemben nem válaszolt, helyette Hadházy ellen kért vizsgálatot.

Orbán Viktor rágalmaz és toporzékol válasz helyett (LMP – Politika)

Ne maradj le a videóinkról, inkább iratkozz fel: http://bit.ly/LMP_feliratkozas Ismét a színi előadást választotta a miniszterelnök válaszadás helyett, amikor konkrét lopásról kérdezik a Parlamentben. Hadházy Ákos arra szeretett volna választ kapni, hogy a kormány ellentmondásos nyilatkozatai után mit fog tenni a 700 millióval drágább lélegeztetőgép-beszerzéssel.

Figyelmébe ajánljuk