Megérkeztek a kötelező maszkviselés részletei

  • MTI/narancs.hu
  • 2021.11.19 08:03

Belpol

Az egészségügyi dolgozók számára pedig kötelező a megerősítő harmadik oltás felvétele.

Miután csütörtökön a kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy szombattól beltéren is kötelező a maszkviselés , a pénteken megjelenő Magyar Közlönyben ennek részleteit is tisztázták.

Az egészségügyi intézmények és a tömegközlekedés mellett szombattól ismét maszkot kell viselni

  • az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken.
  • A beltéri kulturális és egyéb rendezvényeken,
  • az edzőtermekben, az uszodákban, a fürdőkben.
  • A vendéglátó üzletekben pedig az ott dolgozóknak kötelező a maszkhasználat.

A bölcsődékben, az óvodákban, az iskolákban az igazgatók és a felsőoktatási intézményekben a rektorok, az egyéb munkahelyeken a munkáltatók határozhatják meg a maszkviselés szabályait.

A Közlönyben megjelent az is, hogy az egészségügyi dolgozók számára kötelező a megerősítő harmadik oltás felvétele december 10-ig, ha előző oltásuk óta már 180 nap eltelt. Továbbá emlékeztetnek: egészségügyi dolgozó nem szüntetheti meg jogviszonyát a veszélyhelyzet ideje alatt.

A kormány azt is előírta, hogy a Miniszterelnöki Kormányirodán, a Miniszterelnöki Kabinetirodán és a Miniszterelnökségen foglalkoztatottak számára a megerősítő harmadik oltás felvétele is elvárt. A többi minisztériumban a miniszter rendelheti el az emlékeztető oltás felvételét. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk