Meghalt Bács-Kiskun megye volt főügyésze

  • narancs.hu
  • 2020. augusztus 2.

Belpol

Tavaly novemberben mentette fel Polt Péter legfőbb ügyész a posztjáról.

Vasárnap hajnalban öngyilkos lett Nánási László, Bács-Kiskun megye volt főügyésze. A hírről először a Hírklikk írt, majd több portál is beszámolt róla. A korábbi főügyészt tavaly novemberben azonnali hatállyal felmentette beosztásából dr. Dókáné dr. Pályi Krisztina főügyészhelyettessel egyetemben Polt Péter legfőbb ügyész.

Nánási László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyésze a Sándor-palotában, miután augusztus 20-a, államalapító Sze

Nánási László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyésze a Sándor-palotában, miután augusztus 20-a, államalapító Sze

Fotó: Soós Lajos/MTI

Nánási 1960-ban született Kiskunfélegyházán, általános iskolai és gimnáziumi tanulmányait szülővárosában végezte. Jogász diplomát 1984-ben, a József Attila Tudományegyetemen szerezte. Ezt követően Kiskunfélegyházán fogalmazóként kezdte meg munkáját az ügyészségen. Jogi szakvizsgája letétele után 1986-ban Kecskeméten lett városi ügyész. 1993-ban kérte áthelyezését a megyei főügyészségre, aminek élére 2011-ben nevezték ki. Abban az évben a Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével is kitüntették.

Polt Péter nem indokolta meg, hogy miért menesztette, még képviselői kérdésre sem válaszolta meg. Sajtóértesülések szerint a döntésnek köze lehetett az egyik legnagyobb hazai húsipari cég, a kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft. olasz tulajdonosa, Piero Pini büntetőügyéhez.

Van segítség

Ha úgy érzi, segítségre van szüksége, hívja a krízishelyzetben lévők számára rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06-80-820-111 telefonszámot!

Online segítséget kaphat az ongyilkossagmegelozes.hu oldalon.

Az öngyilkosok többsége sokszor küzd szorongással, fél attól, hogy nem tud az elvárásoknak megfelelni, alkalmatlannak, elszigeteltnek és magányosnak érzi magát. Ha környezetében bárki tartósan motiválatlanná, kedvetlenné vagy feltűnően visszahúzódóvá válik, próbáljon meg bizalommal fordulni felé, és meghallgatni a problémáit. Szükség esetén küldje el szakemberhez, vagy kérjen tanácsot a fenti elérhetőségek valamelyikén.

Figyelmébe ajánljuk