Meghalt Schlecht Csaba

  • narancs.hu
  • 2022. június 30.

Belpol

A Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet egykori főszerkesztője, Simicska Lajos jobbkeze, a Kaya Ibrahim-ügy központi figurája 63 éves volt.

Meghalt Schlecht Csaba, a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet egykori főszerkesztője - közölte a Magyar Hang. A cikk szerint stroke-ja után már nem tudott felépülni, csütörtökön hajnalban érte a halál.

Schlecht Csaba a Fidesz korai időszakától kezdve a párt holdudvarának egyik meghatározó figurája, Simicska Lajos bizalmasa volt. A kilencvenes években jelentős szerepet vállalt a Fidesz körüli gazdasági birodalom alapjainak lerakásában, Simicska számos céget ruházott át Schlechtre, hogy ő továbbpasszolja azokat egy Kaya Ibrahim nevű török állampolgárnak, ez lett végül a Kaya Ibrahim-ügy, ami miatt csődbűntettel és adócsalással is meggyanúsították Schlechtet.

Miután Simicska szembefordult Orbán Viktorral, Schlecht Csabát nevezte ki a Lánchíd Rádió főszerkesztőjének, majd 2017-től ő lett a Magyar Nemzet főszerkesztője is, végül ő közölte a lap munkatársaival, hogy Simicska nem harcol tovább, és vége a kormánykritikus Nemzetnek.

Schlecht Csaba 63 éves volt.

(Borítókép: Mediapiac.com)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk