Mégis Kovács Gergely és Döme Zsuzsanna maradnak a Kutyapárt társelnökei

  • narancs.hu
  • 2024. március 12.

Belpol

És a párt rendkívüli ülésén megszavazták Kovács indulását a XII. kerületi előválasztáson is.

A Kétfarkú Kutya Párt rendkívüli taggyűlése ma megerősítette társelnöki pozíciójában Kovács Gergelyt és Döme Zsuzsanna Suzit 54 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodással"

– közölte Terdik Roland, az MKKP kommunikációs vezetője hétfőn késő este.

Azért volt minderre szükség, mert a társelnökök vasárnap este lemondtak. Miután az MKKP tagságának szombati szavazásán nem kapott többséget, hogy Kovács részt vegyen a XII. kerületi ellenzéki előválasztásban. Azon a szavazáson 18-an szavaztak igennel, 18-an nemmel, 9-en pedig tartózkodtak.

Kovács és Döme lemondása alaposan meglepett mindenkit, így a párt igyekezett mindent visszacsinálni. Ezért tartottak hétfőn rendkívüli taggyűlést

Nagy Dávid pártigazgató szerint minderre azért volt szükség, mert fordulóponthoz érkezett az MKKP. Azt nyilatkozta, hogy az MKKP-nak vége lesz, ha ezen az esti szavazáson nem mutat egységet. Szerinte

"a társelnökök lemondása olyan pont, aminél rendet kell csinálni, különben a túldemokratizálódás felőrli a pártot".

Nagy emiatt arra kérte a máshogy gondolkodó párttagokat, hogy el se menjenek az este szavazni, e-mailjében többek között azt írta, hogy

aki B tervvel érkezne a szavazásra, az ne jöjjön". De az se, "aki szerint Kovács és Döme nélkül neki lehet menni a következő 3 hónapnak".

Ezen előzmények után került sor a társelnökök megerősítése 54 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodással. (A társelnökök természetesen nem szavaztak.) És szintén támogatta a tagság Kovács Gergely indulását a XII. kerületi polgármesterjelölti előválasztáson 53 igen, 4 nem szavazattal és 0 tartózkodással.

A társelnökök így a lemondás után mégis maradnak társelnökök. Távozik ugyanakkor a pártból Gráf Tamás országos hálózatfejlesztő. Azt írta, hogy "a tagság a társelnökök felmondásával kapcsolatos zsarolásnak köszönhetően megszavazta, hogy a XII. kerületben koordináltan induljunk a DK-val. Én ehhez nem tudom adni a nevemet, ez nem az a Kutyapárt, amiért itt vagyok."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk