Megúszhatja K.Endre, hogy az egyik áldozattal akarta tisztára mosdatni magát

  • narancs.hu
  • 2024. március 11.

Belpol

A hamis tanúzás felbújtásának előkészülete nem büntethető.

A bicskei gyermekotthon áldozatainak egykori ügyvédje, Gál András arról beszélt az RTL Híradónak, hogy megúszhatja a kegyelmet kapó K. Endre, aki hamis tanúzásra szerette volna rávenni az egyik áldozatot. Mint mondta, „ennek a büntetőjogi minősítése, amit K. Endre most az utóbbi napokban csinált, ez az öngól”, de sokkal többre azonban nem számít a rendőrségi nyomozástól.

„Szerintem semmilyen következménye nem tud lenni. Hiszen ez egy hamis tanúzásra felbujtásnak az előkészülete körülbelül. És az előkészület ebben a bűncselekményfajtában nem büntethető”

– mondta. Bűncselekményről Gál András szerint akkor lehetne beszélni, ha a felvételeket egy perújrafelvételben is használnák. Az ügyvéd szerint ráadásul ennek nincs is értelme. „Egyetlen egy tanúnak a másmilyen vallomása miatt nem hiszem, hogy egy perújításban felülmérlegelné a bíróság a korábbi ítéletet” – mondta Gál András.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, amelyben Házon Kívül stábja rejtett kamerákkal rögzítette, ahogy K. Endre a múlt héten újra a vallomása megváltoztatására próbálta rávenni az egyik bicskei áldozatot

K. Endre budapesti parkban találkozott az egyik bicskei áldozattal a múlt héten. Azzal a fiúval, aki egyike volt azoknak, akiket még 2016-ban megpróbált rávenni arra, hogy változtassák meg Vásárhelyi Jánosról, a gyermekotthon vád alá helyezett igazgatójáról tett vallomását. A találkozót az RTL Házon Kívül című műsora rejtett kamerákkal rögzítette. Ez a találkozó már a második volt. Egy héttel korábban is találkoztak. 

A találkozásokat K. Endre kezdeményezte. A fiút a hajléktalanszállón élő édesanyján keresztül találta meg. Ezúttal is azért kereste meg, hogy a vallomása megváltoztatására vegye rá. Az első találkozó során videókon mondatta el a fiúval, hogy ő, K. Endre nem is akarta nyolc éve megváltoztattatni az általa elmondottakat. 

Az ügyben a rendőrség nyomozást rendelt el

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk