Megúszhatja K.Endre, hogy az egyik áldozattal akarta tisztára mosdatni magát

  • narancs.hu
  • 2024. március 11.

Belpol

A hamis tanúzás felbújtásának előkészülete nem büntethető.

A bicskei gyermekotthon áldozatainak egykori ügyvédje, Gál András arról beszélt az RTL Híradónak, hogy megúszhatja a kegyelmet kapó K. Endre, aki hamis tanúzásra szerette volna rávenni az egyik áldozatot. Mint mondta, „ennek a büntetőjogi minősítése, amit K. Endre most az utóbbi napokban csinált, ez az öngól”, de sokkal többre azonban nem számít a rendőrségi nyomozástól.

„Szerintem semmilyen következménye nem tud lenni. Hiszen ez egy hamis tanúzásra felbujtásnak az előkészülete körülbelül. És az előkészület ebben a bűncselekményfajtában nem büntethető”

– mondta. Bűncselekményről Gál András szerint akkor lehetne beszélni, ha a felvételeket egy perújrafelvételben is használnák. Az ügyvéd szerint ráadásul ennek nincs is értelme. „Egyetlen egy tanúnak a másmilyen vallomása miatt nem hiszem, hogy egy perújításban felülmérlegelné a bíróság a korábbi ítéletet” – mondta Gál András.

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, amelyben Házon Kívül stábja rejtett kamerákkal rögzítette, ahogy K. Endre a múlt héten újra a vallomása megváltoztatására próbálta rávenni az egyik bicskei áldozatot

K. Endre budapesti parkban találkozott az egyik bicskei áldozattal a múlt héten. Azzal a fiúval, aki egyike volt azoknak, akiket még 2016-ban megpróbált rávenni arra, hogy változtassák meg Vásárhelyi Jánosról, a gyermekotthon vád alá helyezett igazgatójáról tett vallomását. A találkozót az RTL Házon Kívül című műsora rejtett kamerákkal rögzítette. Ez a találkozó már a második volt. Egy héttel korábban is találkoztak. 

A találkozásokat K. Endre kezdeményezte. A fiút a hajléktalanszállón élő édesanyján keresztül találta meg. Ezúttal is azért kereste meg, hogy a vallomása megváltoztatására vegye rá. Az első találkozó során videókon mondatta el a fiúval, hogy ő, K. Endre nem is akarta nyolc éve megváltoztattatni az általa elmondottakat. 

Az ügyben a rendőrség nyomozást rendelt el

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.

Fülsiketítő hallgatás

„Csalódott volt, amikor a parlamentben a képviselők szó nélkül mentek el ön mellett?” – kérdezte az RTL riportere múlt heti interjújában Karsai Dánieltől. A gyógyíthatatlan ALS-betegséggel küzdő alkotmányjogász azokban a napokban tért haza a kórházból, ahová tüdőgyulladással szállították, épp a születésnapján.

A szabadságharc ára

Semmi meglepő nincs abban, hogy az első háromhavi hiánnyal lényegében megvan az egész éves terv – a központi költségvetés éves hiánycéljának 86,6 százaléka, a teljes alrendszer 92,3 százaléka teljesült márciusban.

Puskák és virágok

Egyetlen nap elég volt ahhoz, hogy a fegyveres erők lázadása és a népi elégedetlenség elsöpörje Portugáliában az évtizedek óta fennálló jobboldali diktatúrát. Azért a demokráciába való átmenet sem volt könnyű.

New York árnyai

Közelednek az önkormányzati választások, és ismét egyre többet hallunk nagyszabású városfejlesztési tervekről. Bődületes deficit ide vagy oda, választási kampányban ez a nóta járja. A jelenlegi főpolgármester első számú kihívója már be is jelentette, mi mindent készül építeni nekünk Budapesten, és országszerte is egyre több szemkápráztató javaslat hangzik el.

Egymás között

Ahogyan a Lázár János szívéhez közel álló geszti Tisza-kastély felújításának határideje csúszik, úgy nőnek a költségek. A már 11 milliárd forintos összegnél járó projekt új, meghívásos közbeszerzései kér­dések sorát vetik fel.

Mit csinál a jobb kéz

Több tízmillió forintot utalt át Ambrózfalva önkormányzatától Csanádalbertire a két falu közös pénzügyese, ám az összeg eltűnt. A hiány a két falu mellett másik kettőt is nehéz helyzetbe hoz, mert közös hivatalt tartanak fönn. A bajban megszólalt a helyi lap is.

Árad a Tisza

Két hónapja lépett elő, mára felforgatta a politikai színteret. Bár sokan vádolják azzal, hogy nincs világos programja, több mindenben markánsan mást állít, mint az ellenzék. Ami biztos: Magyar Péter bennszülöttnek számít abban a kommunikációs térben, amelyben Orbán Viktor is csak jövevény.

„Ez az életem”

A kétszeres Oscar-díjas filmest az újabb művei mellett az olyan korábbi sikereiről is kérdeztük, mint a Veszedelmes viszonyok. Hogyan csapott össze Miloš Formannal, s miért nem lett Alan Rickmanből Valmont? Beszélgettünk Florian Zellerről és arról is, hogy melyik magyar regényből írt volna szívesen forgatókönyvet.

„Könnyű reakciósnak lenni”

  • Harci Andor

Új lemezzel jelentkezik a magyar elektronikus zene egyik legjelentősebb zászlóvivője, az Anima Sound Sys­tem. Az alapító-frontember-mindenessel beszélgettünk.