Megjelent a Palkovics feladatait szétosztó rendelet

  • narancs.hu
  • 2022. november 22.

Belpol

A közlekedés hivatalosan is Lázár Jánoshoz került, de Nagy Márton is kapott területeket.

A hétfői Magyar Közlönyben hivatalosították a minisztériumok feladatainak újrafelosztását. 

A feladatok újrafelosztásáról Palkovics László technológiai és ipari miniszter lemondása miatt kellett rendelkezni. Ahogy azt a napokban már nyilvánosságra hozták, a közlekedés Lázár János minisztériuma alá került. Az átszervezés miatt átnevezés is történik majd, erről a mai parlamenti ülésen döntenek.  Építési és Beruházási Minisztériumról tehát Építési és Közlekedési Minisztériumra nevezik majd át Lázár minisztériumát, amely a jövőben az eddigieken túl a közúti, a légi, vasúti és vízi közlekedésért, az utakkal kapcsolatos szabályokért, a közlekedési szolgáltatásokért, a gépjárművezető-képzésekért, s közlekedési infrastruktúraés a logisztikai rendszerek fejlesztéséért, illetve az infokommunikációs infrastruktúra-fejlesztési javaslatok kidolgozásáért is felel majd.

Palkovics minisztériumának feladatai közül átvesz ügyeket Nagy Márton gazdaságfejlesztési tárcája is: a belgazdaságot, a foglalkoztatáspolitikát, az iparügyeket és a társadalmi párbeszédet. Emellett az eddig Csák Jánoshoz tartozó vállalkozásfejlesztést is  megkapja - egészíti ki a 444.hu.

A felnőttképzés Csák János kulturális-innovációs miniszterhez kerül, az energiaügyek felelőse pedig mostmár a Közlöny szerint is Lantos Csaba lesz.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk