Mégsem lesznek katona óvóbácsik

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 8.

Belpol

A honvédelmi tárca szerint minden alapot nélkülöz a Népszava információja, amely szerint katonák végeznének gyermekfelületei munkát.

A Honvédelmi Minisztérium határozottan cáfolja közleményében, hogy a gyermekvédelmi szakellátási intézményekbe katonákat vezényelnek gyermekfelügyelői munkakörbe. A tárca a Népszava ma megjelent cikkére reagált. A lap szerint lehetnek olyan megyék, ahol a létszámhiány miatt katonákat vezényelnek gyemrekfelügyelői munkakörbe. A minisztérium szerint a Népszava értesülései „minden alapot nélkülöznek”. A gyermekvédelmi szakellátásba kerülő fiatalokról ezután is gondoskodik a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság.

A Honvédelmi Minisztérium spekulációnak nevezte a Népszava becslését, miszerint nagjyából száz nevelőszülő nem folytathatja majd a munkáját, mert nem hajlandó aláírni a kormány által megkövetelt „kifogástalan életvitelre vonatkozó nyilatkozatot”. A nyilatkozatok beadásának augusztus 25-i határideje még nem zárult le, így egyelőre nem lehet tudni a pályaelhagyók számát.

A tárca a katonák nevelésbeli szerepéről azt írja, „katonák eddig a honvédelmi középiskolai oktatásban jelentek meg, a feladatra speciálisan felkészített katonaoktatók a Honvédelem tantárgy oktatásában vehetnek részt.” A honvédek jogállására vonatkozó kormányrendelet arra biztosít lehetőséget, hogy az 55 évesnél idősebb katonák más állami szervnél vagy állami gazdasági társaságnál folytathatják a szolgálatot, ami „méltányosabbá és tervezhetőbbé teszi a karriertervezést”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk