Megszervezi a budapesti előválasztást az aHang, Puzsérék szocialista nyomásgyakorlásról beszélnek

  • narancs.hu
  • 2019. április 17.

Belpol

Hogy lesz így ebből közös főpolgármester-jelölt?

Júniusban megszervezi a főpolgármesteri előválasztást az aHang platformot is üzemeltető Magyar Hang Nonprofit Kft.

Szavazni személyesen és online is lehet majd, az előválasztáson az indulhat, aki május 20-ig összegyűjt 2 ezer ajánlást.

Az aHang azt írja, korábban egyeztettek a két ismert főpolgármester-jelölttel, Karácsony Gergellyel és Puzsér Róberttel, és az általuk lefektetett elvek mentén szervezik az előválasztást.

Puzsér "Sétáló Budapest 2019" csapata mégis éles hangon reagált.

"A SB2019 nem tudja másként értelmezni az aHang mai bejelentését az előválasztás kapcsán, mint a szocialisták újabb nyomásgyakorlási kísérletét arra, hogy megosszák a politikai centrumot, hogy pozíciókról beszéljünk kizárólag, és ne Budapestről és a budapestiekről. Mi programról, pozíciókról, kerületekről és a fővárosról csak egyben tárgyalunk a régi baloldallal. Nem seftelünk, nem alkudozunk, hanem minden érdekelt várunk egy nagy közös asztalhoz, ahol olyan átfogó megállapodást akarunk kötni, ami egyszerre biztosítja az ellenzéki győzelmet és a főváros működését."

Puzsér Róbert április 8-án felfüggesztette a részvételét az előválasztásról szóló tárgyalásokon, miután a budapesti kereületekről szóló ellenzéki megállapodásból kihagyták az őt támogató Jobbikot és LMP-t.

Figyelmébe ajánljuk