Megszűnik a Magyar Nemzet, az mno.hu és a Lánchíd Rádió

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 10., 10:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Holnap jelenik meg utoljára a Magyar Nemzet, megszűnik az mno.hu, elhallgat a Lánchíd Rádió.

„A Magyar Nemzet finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a kiadó beszünteti médiatartalom-szolgáltatási tevékenységét, így megszűnik a Magyar Nemzet napilap és annak online verziója, az mno.hu. A 80 évvel ezelőtt alapított Magyar Nemzet napilap utolsó nyomtatott száma holnap, 2018. április 11-én jelenik meg.

– közölte a Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.

false

 

Fotó: mno.hu

Az Index úgy tudja, kedd 10 órára hívtak össze szerkesztőségi értekezletet, itt jelentették be a munkatársaknak a tulajdonos, Simicska Lajos döntését.

A Lánchíd Rádió Kft. is közölte, hogy éjfélkor elhallgat a rádió.

A Lánchíd Rádió finanszírozási problémái miatt, a tulajdonosok döntése alapján 2018. április 11-től a társaság beszünteti médiaszolgáltatási tevékenységét, így 2018. április 10. éjfélkor elhallgat a rádió adása.

A 444.hu hangsúlyozottan nem hivatalos értesülése szerint „a Magyar Nemzet stábjában él a remény, hogy nincs még veszve minden. Vannak állítólag tárgyalások, hogy a lap vagy online változata, az mno.hu, egy új tulajdonos kezébe kerüljön. A legtöbben Ungár Pétert, az LMP elnökségi tagját, új parlamenti képviselőt emlegetik mint lehetséges új tulajdonost.”

A Zoom.hu elérte Ungárt, aki „nem cáfolta” az értesülést.

false

A Magyar Nemzet 1938 augusztusában jelent meg először, az alapító, Pethő Sándor ezt írta a lap első számának vezércikkében: „Legyen az első ünnepélyes kijelentésünk az, hogy szellemünk kifejtésének e lap hasábjain nincs más korlátja, mint tulajdon lelkiismeretünk, tehetségünk és meggyőződésünk. Azt tartom, hogy azokban a zord, válságos s nem csekély veszélyekkel járó időkben, mint aminőket élünk, semmire sincs égetőbb és nagyobb szüksége ennek a szegény, meghajszolt, megzavart, elgyávult magyar társadalomnak, mint a független lelkiismeret bátor és bátorító hangjára, amely nem retten meg a múló indulatok őrületétől, amely nem logikán és értelmen túli térségeken tébolyog, amely nem hagyja magát túlüvölteni egy irracionális lelki számum morajlásától, s amely nem fut életbiztosításért valamely divatos szekta főnökéhez a maga vakrémületében. Tisztában vagyunk ugyan Deák Ferenc szavaként a közhangulat hatalmával, s tudjuk, hogy válságos időben oly erő az, amely vagy elsodor, vagy eltipor. De éppen Deák Ferenctől tanultuk azt is, hogy a közhangulat fölött is van egy nagyobb hatalom: s ez az önlelkiismeretünk.”

Az Orbán–Simicska-háború állását, a Simicska-médiabirodalom helyzetét tavaly hosszú cikkben tekintettük át. Már akkor azt írtuk, Simicska cégei nincsenek jó passzban, a médiacégek masszív veszteséget termelnek.

Áll még

A választások közeledtével a nyilvánosság szempontjából fontos plakát- és médiafronton durvul az Orbán–Simicska-háború. A kegyvesztett oligarcha cégei nincsenek túl jó passzban, de messze még a végjáték.

 

 

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. ápr. 10., 10:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 13
  hóvarjú
  2018. április 11., szerda 15:59
  Ungár? Egy vicc. Kriptofideszes.
 2. 12
  rworse
  2018. április 11., szerda 13:29
  Ungár vegye meg, működtesse. Jó ötlet. Talán még újra jövedelmezővé is tehető, ha magáénak érzi egy tulajdonos.
 3. 11
  Cyrano
  2018. április 10., kedd 20:56
  szegedi:grrr bejelentette, hogy ő az, új névvel. Ez a szegény meg csak úgy jött (ment). :)
 4. 10
  szegedi789
  2018. április 10., kedd 20:45
  Sanszos.
 5. 9
  Cyrano
  2018. április 10., kedd 20:38
  szegedi: gondolja, hogy grrr jött vissza?
 6. 8
  szegedi789
  2018. április 10., kedd 19:12
  Egyébként meg, kissé tragikomikus, hogy lajosunk, aki már egyszer lezüllesztette, üzenőfüzetté tette a Nemzetet, egyszerűen azt hitte, hogy pár bombasztikus történet bedobásával majd jól megtöri a centrális erőteret, amely felépülésében perverz médiaviszonyok kulcszerepet játszottak (lajosunk). Így a Nemzet is kivette a részét. Kár szegény Pethő Sándorral jönni ! Persze fontos, hogy minél több virág virágozzék, és minél több információt feltárjanak politikusaink viselt dolgairól, csak sajnos a befogadó közeg évek szívós munkájával leépült. Szegény lajosunk meg betárazott a szűk ellenzéki közegnek, amelynek pont nem az volt a legnagyobb baja, hogy ne látná, mi folyik itten...
  Kíváncsi lennék, ha Nemzetnél kicsivel függetlenebb, kicsivel kompetensebb szerkesztőségnél landolt volna unióspénzekdrágakövekközelkeletiszámlák...-ügy, akkor nem-e lehetet volna többet kihozni az ügyből.
  Arról nem is beszélve, hogy az állambiztonságicuccokkal kártyázó (tehát lajosnál is van cucc ?!), ügyeket (eredetileg milyen okból is?) betárazó simicska, rövidtávú érdekegyezés dacára, ugyanaz lett volna egy mostmár ki nem alakuló , új köztársaságnak, mint a régi szép időkben. Egy mérgező kis buzgómocsing.
  Kell ez ?
  Lajos gyáva , igaz egyenes viselkedést ő soha nem látott. Legecizni meg minek. Nincs sportértéke. De végre leszámolhatunk egy agyzsibbasztó mítosszal ! Nuku atombomba...

  Fuss lajoska, fuss!
 7. 7
  szegedi789
  2018. április 10., kedd 18:49
  Meg kell védenem így_jártált, mert a súlyos trauma után, szegény pára, nem tudta kellően kifejezni önmagát a nagyközönönség előtt, és még mindig arra gondol, sőt szinte beleborzong, hogy ezek után nem fogunk arról olvasni, hogy kósa szellemi leépülésénél márcsak mohósága nagyobb, semjén álszentségére szarvasvér fröccsög, a közel-keleti számlákra valami kifolyik, és ha az indexnél is bajok lennének (ne legyenek!), akkor még arról se értesülne lenti kis kritikus elménk, miszerint valakik (na kik?) izraeli (!) magán-hírszerzőcéggel (!) akarják saját polgártásaikat (!) mószerolni (!) . . .
  Szegény grrrerke, most nagyon zavarodott lehet. Juj.
 8. 6
  reuters
  2018. április 10., kedd 17:22
  de tényleg
  minek annyi kritikus napilap?
  minek annyi kritikus rádió?
  minek egyáltalán kritika?
  tessék pl. magyar időket olvasni, abban nincs kritikus hang
  vagy akinek ez túl igényes, annak a lokál, ripost...továbbá köztévé, közrádió (ezeknek már a nevükben is benne van, hogy a közért vannak)
 9. 5
  Cyrano
  2018. április 10., kedd 16:47
  tiszapolgári: csak kicsit szellemi kihívásokkal küzdő kislányos. (szőke nő)
 10. 4
  tiszapolgári
  2018. április 10., kedd 16:24
  Kislányos.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Terjeszkedik a magántőke
Jó üzlet az egészségügy
Uniós határvédelmi tervek
A kapukulcs őrzői
Interjúk
Somlyódy László, Mathias Énard
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

best of Narancs

Narancs vélemény

Kis-Magyarország

Kultúra