Megtámadták a DK aláírást gyűjtő képviselőjét

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 28.

Belpol

A verekedő azt mondta a rendőröknek, hogy Varga Gergő és az aktivisták fejét baseballütővel kell szétverni.

Az őszi ellenzéki előválasztásra gyűjtötte az aláírásokat Varga Gergő, a Demokratikus Koalíció újbudai önkormányzati képviselője szombaton, amikor egy férfi megütötte – tette közzé a párt.

A DK közleményéből kiderül, hogy a támadás miatt értesítették a rendőrséget. A támadó a rendőrökkel is vitába keveredett, és azt mondta, hogy Varga Gergőnek és az őt segítő aktivistáknak baseballütővel kell szétverni a fejét. 

A képviselő feljelentést tett a történtek miatt. A párt közölte, elutasítja az erőszakot, és elkeserítőnek tartja, hogy „Orbánék uralma alatt ilyen szintű gyűlölet harapózott el az országban”, az európai magyarok azonban hisznek abban, hogy a 2022-es választások után ez a helyzet változik.

A leadkép forrása a DK Facebook-oldala

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Neked ajánljuk

Leginkább a foci

  • Toroczkay András

Apanovellák, de nem csak azok, felnövéstörténetek, kisvárosi elbeszélések, Budapest- és énelbeszélések is egyben. Az író magáról beszél, nem is kendőzi. Már a címből rögtön beugrik egy másik óriás: Lóci. Itt azonban a fiú emeli fel az apját, s állít emléket neki.

Stockholm-szindróma

Szentgyörgyi Bálint sorozatát nagyjából kétféle diskurzus övezi. Az egyik a sorozat nyilvánvaló történelmi torzításait és pontatlanságait rója fel. Itt elsősorban Hodosán Róza szociológus és Rainer M. János történész kritikái­ra gondolunk, akik az 1980-as évek ellenzéki mozgalmainak tagjaiként jogosan érezhetik, hogy saját és bajtársaik munkálkodását az alkotók nem adták vissza elég hűen. Ugyanakkor szem előtt kell tartanunk, hogy A besúgó vállaltan fikció, nem pedig dokumentumfilm.

Delfin

Van a filmben két csónakázás. Az egyik a bajai Sugovicán, az egykor kedvelt, de most néptelennek mutatkozó horgászhelyen. A gyermekkora helyszíneire visszalátogatván ismét kisvárosi lánnyá változó világhírű úszófenomén a nagypapával, ladikon haladva újra felfedezi a Duna-mellékág békességét. Máskor meg az óceánon hasít bérelt jetboaton, bálnát akar nézni – hullámokból felszökkenő delfineket lát is.