Orbán a Kossuth Rádióban reklámozta az állampapírt

  • narancs.hu
  • 2023. június 16.

Belpol

Háborús spekulánsnak nevezte Soros Györgyöt, a fiát pedig alkirálynak.

Európában háborús pszichózis van, általános az a többségi álláspont, hogy ezt a háborút le lehet zárni, el lehet dönteni a harctéren, pedig igazából tűzszünetre lenne szükség – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió csütörtökön délután felvett, pénteken leadott interjújában.

A miniszterelnök szerint egyre súlyosabb a háborús helyzet, mert még több a bizonytalan elem, és emiatt a védelmi tanács ülésén konkrét feladatokat kapott a belügyminiszter, a vezérkari főnök és a honvédelmi miniszter. Nem részletezte, milyen konkrét feladatokat, annyit mondott, „azt hiszem, amit meg lehet tenni az ország biztonságának érdekében, azt megtettük. ”

Kitért Soros Györgyre is, aki szerinte háborús spekuláns, mert emberi veszteségek árán akar anyagi előnyökhöz jutni. Orbán szerint végül azoknak lesz igaza, akik a béke pártján vannak, és végül majd ez válik többségi véleménnyé a nyugati világban. A magyar miniszterelnököt aggasztja, hogy eljárás indult Donald Trump ellen, mert Trump békepárti, ő meg tudta volna állítani ezt a háborút, és Magyarországnak az az érdeke, hogy ilyen ember vezesse az Egyesült Államokat.

Az inflációval kapcsolatban a kormányfő óvatosságra intett. Várható volt, hogy a szankciók megemelik az energia árát, és mivel Magyarország energiaszökségletének nagy részét importból biztosítja, a szankciók első számú kárvallottjai vagyunk. A kormány mégis vállalta, hogy egy számjegyűre mérsékli az inflációt, de nem úgy, hogy könyörög neki, hogy jöjjön le, hanem letöri.

Ezzel kapcsolatban említette, hogy háborús időkben azok a polgárok segítik az országot, akik a megtakarításukat kincstárjegyben vagy államkötvényben tartják – és ha valaki így tesz, annak jól kell járnia. Ezért hozott a kormány olyan intézkedéseket – s ahogy a hvg.hu ezen a ponton összefoglalójában emlékeztet: vetett ki új adókat –, hogy a banki jellegű megtakarítások helyett az állampapírt és a kincstárjegyet részesítse előnyben, aki szeretné fialtatni a pénzét.

Az említett intézkedésekről azt mondta Orbán Viktor, hogy ezeket a háború miatt vezették be, tehát mihelyt a háború véget ér, gondoskodnak a kivezetésükről.

A benzin jövedéki adójának emelése úgy kellett nekünk, mint púp a hátunkra, de ez olyan intézkedés, amelyben az Európai Uniónak van hatásköre, ott született olyan döntés, hogy Magyarországon meg kell növelni a jövedéki adót környezetvédelmi szempontok miatt.

Az interjúban szó esett egy gazdaságvédelmi akciótervről, amelyet a jövő héten a kormányinfón ismertetnek. 

Az Európai Unió új migrációs megállapodásáról a miniszterelnök azt gondolja, a Soros-birodalom egy puccsszerű, gyors döntéssel lenyomta Európa torkán a migránskvótát: „új alkirály van a Soros-birodalom élén és az amerikaiak nagy nyomást helyeztek Európára”. Magyarország egyeztet más államokkal arról, hogyan lehetne úgy intézni, hogy ezt ne kelljen végrehajtani. Orbán Viktor úgy számol, nyáron „komolyabb offenzívát kell visszavernünk, mert Sorosék feltüzelik a migránsokat”.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk