Menczer Tamás kiállt az "egy Kína elv" mellett

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 9.

Belpol

A magyar külügy reméli, hogy a nagyhatalmak visszatérnek a kölcsönös tisztelet és bizalom útjára.

A magyar külpolitika továbbra is következetesen tartja magát az "egy Kína elv" alkalmazásához - írta Menczer Tamás külügyi államtitkár a Facebook-oldalán.

Az "egy Kína elv" a Kínai Népköztársaság azon álláspontjának elismerését jelenti, hogy Tajvan Kína része, nem pedig önálló állam.

A Tajvan körüli feszültségek a múlt héten fokozódtak, amikor Nancy Pelosi amerikai képviselőházi elnök Kína tiltakozásának ellenére látogatást tett Tajvanban.

Menczer Tamás posztjában azt írja, "a jelenlegi helyzetben egyáltalán nem hiányzik nekünk, hogy a világ két meghatározó nagyhatalma konfliktusba kerüljön egymással, még ha a konfliktus földrajzilag messze is helyezkedik tőlünk. Őszintén reméljük, hogy a Tajvan körüli helyzet nem fog eszkalálódni és a világ meghatározó hatalmai minél előbb visszatérnek a kölcsönös tiszteleten és bizalmon alapuló együttműködéshez."

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk