Menekülnek a tanárok a fideszes kapcsolatai miatt érinthetetlen igazgató miatt egy etyeki iskolából

  • narancs.hu
  • 2023. június 12.

Belpol

Aki alkalmatlan, nem végzi el a munkáját az iskola tantestülete és a szülői munkaközösség véleménye szerint.

Április óta már öt pedagógus távozott az etyeki Német Nemzetiségi Általános Iskolából, ők elsősorban nem a tanárok általános helyzete miatt léptek ki, hanem egyetlen emberrel, az intézmény igazgatójával, Nyeste Ferenccel volt bajuk – írja a cikkében 444.hu.

Nyeste ugyanis a tantestület és a szülői munkaközösség véleménye szerint egyszerűen nem végzi el a munkáját, viszont valahányszor egy nála alkalmasabb jelölt szállna ringbe az igazgatói posztért, azt a pályázatot a fideszes városvezetés rendre elutasítja.

Az eddig távozott pedagógusokon kívül még három tanár fontolgatja a felmondást, míg ketten nyugdíjba készülnek, azaz a 26 fős tantestületből 10-en is kieshetnek szeptemberre,

így az is előfordulhat, hogy az új tanévnek magyart, történelmet és matematikát oktató szaktanárok nélkül kell elindulnia az intézménynek.

A tanárhiányra egy a szülők között terjedő körlevél hívta fel a figyelmet, aminek következtében a lap szerint

tömegével veszik ki gyerekeiket az iskolából és a környékbeli településekre jelentik át őket.

"Az igazgató gyakorlatilag nem vezeti az iskolát. A jéghegy csúcsa, hogy a tanárok nem kapnak meg fontos infókat, és ezért káoszba fullad a munka. Tavaly nem készítette el az iskola éves munkatervét, sem az év végi beszámolókat. Akkor lemondott az iskola összes munkaközössége, mert megelégeltük, hogy az alapvető feladatokat nekünk kell megcsinálni helyette" – nyilatkozta Vida Gabriella, az iskola volt igazgató-helyettese és magyartanára, aki a távozó pedagógusok egyike.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk