Mészáros Lőrinc milliókkal segíti az Orbán családot – Juhász Péter feljelentést tesz

  • narancs.hu
  • 2016. március 9.

Belpol

Hűtlen kezelés, költségvetési csalás, vesztegetés, színlelt szerződés – ezen bűncselekmények gyanúja vetődik fel Juhász szerint a cikkünkben feltárt történetben.

A miniszterelnök családja Mészáros Lőrincnek adott el Felcsúton egy közel négyhektáros földterületet, amelyen ezután is csak Orbán Győzőék bányászhatják a homokot. A felcsúti polgármester cége tehát vásárolt egy bányagödröt, amihez csak húsz év múlva férhet hozzá. Ez aztán a biznisz! – kezdte cikkét Magyar Krisztián a Narancs egyik decemberi számában.

Orbán Győző a lelátón

Orbán Győző a lelátón

Fotó: MTI

Ma Juhász Péter (Együtt) azt jelentette be, hogy feljelentést tesz, és azt kéri, vegyék zár alá a bányát. Juhász egyszerűen nem tudja megérteni, „mi lehet az oka, hogy egy gázszerelő megvesz valami tökéletesen értéktelen dolgot a miniszterelnök apjától? Mindezt úgy, hogy 20 év múlva, amikor lejár Orbán bányakitermelési joga a szerződés szerint, majd még a vevőnek kell helyreállítania a területet. Tehát azért vett meg valamit, hogy 20 év múlva újra rákölthessen egy rahedli pénzt, miközben egy fillér bevételhez sem jut ez alatt az idő alatt.”

A bájos sztorit részletesen elolvashatják az ügyet kirobbantó cikkünkben, Juhász feljelentését pedig megtalálják a politikus Facebook-oldalán.

Neked ajánljuk