Mészáros Lőrinc öccse sem panaszkodhat: három cégéből 346 millió forintnyi osztalékot vett ki

  • narancs.hu
  • 2020. június 14.

Belpol

Szépen gyarapodik a Mészáros-család.

Nem lehet oka panaszra a kisebbik Mészáros testvérnek, Mészáros Jánosnak sem. Ahogy a bátyja, a volt felcsúti polgármester évről évre gyarapodik, úgy követik őt az öccs vállalkozásai is, írja az mfor.hu.

És valóban:

Mészáros János egyik legnagyobb cége, az Agro-Felcsút Kft. egy év alatt 14 százalékkal növelte árbevételét: 3,2 milliárd forint folyt be a kasszába. A lap megjegyzi, hogy emellett a ráfordítások is nőttek: az anyagi ráfordítás 2019-ben 2,8 milliárd, a személyi jellegű pedig 81 millió forint volt.

És bár néhány millióval kevesebb nyereség maradt a cég kasszájában, mint előtte, Mészáros Jánosnak így is sikerült kivenni 150 millió forintnyi osztalékot.

Az öcs is örül Mészáros Lőrinc jobbján

Az öcs is örül Mészáros Lőrinc jobbján

Fotó: MTI

 

A Herceghalom Interat Zrt.-ből szintén szép nagy összeget tudott kivenni a tulajdonos: Mészáros János 100 millió forintot utalt ki magának.

Ám itt nem áll meg a felsorolás, van egy harmadik cége is, a frissen megszerzett Adept Enviro Kft., ami a többihez képest kicsinek számít, mindössze 341 milliós árbevételre tett szert tavaly. Ebből maradt 95,9 millió forint adózott nyereség, amit az utolsó fillérig kivett osztalékként Mészáros Lőrinc öccse.

A három cégből összesen tehát 346 millió forint osztalékot lapátolt ki magának Mészáros János.

Figyelmébe ajánljuk