"Mi a faszomnak reagált" – így beszélt a Kúria elnökéről az OBH elnöke

  • narancs.hu
  • 2023. február 3.

Belpol

"Most egy Telex-cikknek miért kell a Kúria elnökének odabaszni?" További részletek derültek ki a Schadl-Völner-ügy lehallgatási anyagából.

2021 nyarán derült ki, hogy a volt igazságügyi államtitkár ítélkezési tapasztalat nélkül kerülhet a Kúriára, szeptemberben írta meg a Helsinki Figyelő, hogy Hajas Barnabást törvénybe ütközően nevezhette ki Varga Zs. András. A Kúria elnöke erre reagálva Hajas kinevezését közleményben igyekezett megvédeni, melyben Varga Zs. többek között azt írta, hogy "a bírák és bíróságok megsértése a bírói függetlenség elleni támadás".

Mint az kiderült, az eset másnapján felhívta egy egészen más ügyben Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal elnöke Schadl Györgyöt, aki akkor még a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke volt. A Telex birtokába jutott az erről készült lehallgatási felvétel. A lap azt írja, hogy a beszélgetés első felét a 444.hu már feldolgozta, így derült ki, hogy Schadl bosszúhadjáratot indított egy bíró és egy végrehajtó ellen, és Völnerre hivatkozva kampányolt a félreállításukért.

A hívás második fele így zajlott a lap beszámolója szerint:

Senyei: Megjelenik egy cikk. Hát bazdmeg!

Schadl: Ki nem szarja le?

S.: Megjelenik egy cikk, aminek a kétharmada tulajdonképpen igaz. Hát a Barnusnak van bírói gyakorlata?

Sch.: Nincs.

S.: Nincs. A Patyinak van? [Patyi András, a Kúria elnökhelyettese – a szerk.] Nincs. És hogyha ezt valaki leírja, az nem a bíróság megsértése.

[…]

Sch.: Ahelyett, hogy egy kurva szót nem szólt volna.

S.: Mi a faszomnak? Megjelenik egy cikk, leírják, hát bazdmeg, leírják.

Sch.: Amúgy magunk közt: ki nem szarja le?

[…]

S.: Most egy Telex-cikknek miért kell a Kúria elnökének odabaszni?

Sch.: Egyébként már eleve. Fölemeled a magad szintjére ezeket a dolgokat.

S.: Erről van szó. Két-három levelet kell írni, mert valamikor kell írni, de ez nem volt szerencsés. És mi a faszom az, hogy követelem? Az újságtól követelem, hogy ne írjon híreket?

Sch.: Azért mondom, hogy ráadásul nem is volt igaz, vagy valós, amiket így leírogatott a…

S.: Hogy megsértette a bírókat. Tényleg megsértette. Mivel, azzal, hogy azt mondták, kevés?

Sch.: Nem mondott semmi olyat, amivel egyébként megsértette volna.

[…]

S.: Én ezt nem írtam volna meg, mert sokszor a kevesebb a több.

Sch.: Ez így van.

S.: Illetőleg, ha lépten-nyomon minden basztatásra meg baszomtatásra csinálunk egy közleményt, és visszautasítjuk, akkor az utána semmit nem fog érni.

Sch.: A bíróságnak az szerintem nem szerencsés, hagyni, hogy a bulvármédia a maga szintjére lehúzza.

S.: Most a Telexszel elkezdtek veszekedni!

Sch.: Szaros Telex-cikkre ne bassza már meg – már bocsánat – a jó ég, hogy a Kúria elnöke reagáljon.

S.: Visszautasítja. Egy újabb támadást bazdmeg.

[…]

Sch.: Ráadásul semmit nem tudsz csinálni, nem tudsz sajtó-helyreigazítási pert se indítani, mert amit leírtak, az abszolút úgy van."

Telex megkeresésére az ügyben az OBH annyit reagál, hogy Senyei Györgyöt Schadl büntetőperében nem hallgatták ki tanúként, emellett felidézték Senyei korábban megjelent, a 444.hu cikkére adott reakcióját, miszerint:

"Dr. Schadl Györggyel, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökével 2021. évben néhány alkalommal beszéltem telefonon. E beszélgetéseknek sem jogellenes célja, sem jogellenes tartalma nem volt."

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk