Mi Hazánk: Vissza kell lőni a déli határon

  • narancs.hu
  • 2023. november 12.

Belpol

Keményebb fellépést sürgettek az ásotthalmi tüntetők.

Félpályás útlezárással egybekötött demonstrációt tartott a Mi Hazánk szombaton az Ásotthalom és Királyhalom (Bački Vinogradi) közötti határátkelőhelynél, a magyar oldalon.

A szegeder.hu tudósítása szerint a tüntetésen Toroczkai László, a párt elnöke többek között azt tette szóvá, minek tartja érvényben a kormány a veszélyhezetet, ha a honvédséget nem vezényli a kerítéshez. Szerinte a magyar–szerb határon háborús állapot alakult ki a Szerbia felől érkező határsértők miatt, akik illegálisan próbálnak bejutni Magyarország területére. Ő is, a többi szónok is utalt a szerb oldalon lezajlott lövöldözésekre.

A Mi Hazánk nyomatékosította, az itt élők szeretnék visszakapni a nyugalmas életüket, ne kelljen járőröknek figyelni arra, hogy a gyerekek biztonságban hazaérjenek az iskolából, és ennek érdekében a kormány tehetne a legtöbbet. Toroczkai azt állította, a saját ablakából is látja a felfegyverkezett bandákat, és úgy tudja, a rendőrök olyan utasítást kaptak, hogy a gépkarabéllyal felszerelt illegális bevándorlók útjából térjenek ki. Erről korábban Rétvári Bencével, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárával vitáztak. Rétvári azt mondta, a rendőröknek is van családjuk, Toroczkai azt felelte, hogy „nekünk is van családunk, de a rendőrökkel ellentétben nincs fegyverünk”. Emlékeztetett, a rendőrség egy hétig nem reagált a szombati tüntetésről szóló bejelentésükre, viszont „leadhatta a drótot” a kormánynak, mert Kocsis Máté Ásotthalomra jött, és aztán lehetett olvasni arról, hogy elintézte a migráció ügyében készült titkosszolgálati jelentés nyilvánosságra hozatalát.

Papp Renáta ásotthalmi polgármester a helyiektől hallott információ alapján azt mondta, már a magyar oldalon is volt lövöldözés.

Szabó Roland, a Mi Hazánk délvidéki szervezője arról beszélt, hogy amikor a magyar oldalra lőnek át a bűnözők, azt a tüzet viszonozni kell, mert „a migránsok nem csak a schengeni, hanem az összes határt átlépték”.

A demonstrációra egy mezőőr elhozott egy kiégett Reanult-t, amelyet embercsempészek használtak. A környéken sok ilyen roncsot lehet látni az erdőben, utak mellett. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk