Milliárdokért újítja fel a Mészáros-család cége a Magyar Tudományos Akadémia épületét

  • narancs.hu
  • 2023. július 5.

Belpol

Az első felújítási ütem legalább 8,85 milliárdba kerül.

Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége nyerte a budapesti MTA székház felújításának első ütemére kiírt tendert, bruttó 8,85 milliárd forintért – írja a 444. A portál megjegyzi, hogy a közel 160 éves épületet ütemekre bontva tervezik felújítani, az első ütem nyáron kezdődik és várhatóan jövő év őszéig tart.

Az épület homlokzatának restaurálását és a tető felújítását a Fejér-B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt. végzi el, és a cég újítja fel a Dísztermet is. Ez utóbbihoz teljes gépészezi csere, új világítás és audiovizális rendszer szükséges.

Az MTA 2025-ben kétszáz éves lesz. Most újra megnyithat az öt éve bezárt akadémiai Képtár is, a székházra pedig visszakerülhetnek a szfinxek, és az épület mellé a kandeláberek is.

Nem ez az egyetlen állami megrendelése a Mészáros Lőrinc gyerekei, Ágnes, Beatrix és Lőrinc által tulajdonolt cégnek. Tavalyi hír, hogy 22 milliárdért építenek stadiont és edzőkomplexumot a BVSC-nek Zuglóban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mégsem lesznek luxusbungalók a Pilis legszebbnek tartott tavánál

A kivitelező elállt a tizenkét tóparti „VIP-faház” felhúzásától. A környezetvédő helyi civilek tiltakozását ugyan alaptalannak minősítették, de azzal indokolták visszavonulásukat, hogy váratlanul kiderült, a szomszéd településről durva bűz árad, ami arra is utal, hogy a szennyvízszennyezést a luxusházak helye, a Határréti tó is elszenvedi.