Milliárdos egészségügyi szakértői tender

  • Sz. A. A.
  • 2019. január 2.

Belpol

Több milliárd forintért rendelt meg egészségügyi szakértői szolgáltatást az EMMI.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP), valamint a Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Program keretében, egészségügyi feladatok ellátásához kapcsolódó szakértői szolgáltatásokra írt ki tendert még tavaly februárban az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) közbeszerzési cége, a Központi Humánfejlesztési Nonprofit Kft.

Az uniós források terhére kiírt tender jócskán elhúzódott, holott segítőként a Csendes Consulting közbeszerzési tanácsadó céget is bevonták. A 2015-ben alapított cég egyetlen tulajdonosa, Csendes Richárd ugyan korábban is dolgozott tanácsadóként kisvárosoknak, az akadémiának vagy az államkincstárnak, de azért így is erősen meglepő volt, hogy tavaly bevették az EMMI-üzletbe. A humántárca tavaly összesen 480 millió forintos értékű szerződést kötött szakértői tanácsadásra és szolgáltatásnyújtásra. A tanácsokat uniós pénzek, pontosabban a 2014-2020 közti EFOP-pénzek kiosztásához kérték. Ahogy akkoriban az Index megírta, a közbeszerzést a Tiborcz Istvánhoz köthető Ész-ker és a Mészáros Lőrinc cégköreihez tartozó Provital mellett a Csendes Consulting nyerte. A győztesek munkaóránként nettó 16 ezer forintot számlázhatnak az összesen 480 milliós közbeszerzési szakértői szerződés részeként.

A most kihirdetett eredményű tender az általuk menedzselt pályázatok egyike. A nyílt pályázatra 8 ajánlat érkezett. A nyertes ajánlattevők közé tartozik a Debreceni és a Semmelweis Egyetem, valamint számos gazdasági társság: az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft., a MEDIX 2000 Kft., az LV-Team Kft., a MENTOR Informatikai és Oktatási Kft, a GloboSys Hungary Kft. a TOPSEC Informatikai és Oktatási Kft., az Inter-Med Media Kft. Learning Innovation Kft., a HBH Stratégia és Fejlesztés Kft., a Vital Management Kft., a Field Consulting Services Zrt., a ViVeTech Kft., az IFUA Horváth & Partners Kft.,  az ILEX Vezetési Tanácsadó Kft., valamint a SYREON Kutató Intézet Kft.

A nettó 4,66 milliárd forint összértekű pályázat nyerteseinek jövőbeli feladatai közé tartozik különféle orvos-szakmai programok előkészítése, koncepció kidolgozása, előadás, szekció megtartása, műhelymunkák, képzések, szakmai rendezvények szakértői támogatása, képzési, tananyag fejlesztési tartalmak kidolgozása, szakmai eredmények bemutatásának támogatása, tanulmányok, kiadványok, egyéb szakmai dokumentumok készítése, véleményezése,valamint személyes konzultáció az intézmények kapcsolattartóival és az egyéb módon érdekelt felekkel. Ezenfelül szakmai képviselet, szakértői támogatás gép- és orvosi eszközök beszerzéséhez, illetve szakmai beszerzési tervek elkészítése. A hosszú felsorolásban még szerepel az egészségügyi beruházási/fejlesztési költségvetés tervezéséhez nyújtott szakértés, az egészségügyi intézményben történő finanszírozási, kontrolling rendszer bevezetésében való közreműködés és a pénzügyi menedzselés.

A karácsony után aláírt keretmegállapodás összege hajszálra megegyezik a pályázatkiírásban megjelölttel.

Figyelmébe ajánljuk