Mindenkit elküldenek a Tungsram hajdúböszörményi gyárából

  • narancs.hu
  • 2022. december 13.

Belpol

90 dolgozó érintett az üzemben. A többség elfogadta, hogy közös megegyezéssel távozik.

Január közepéig dolgozhatnak a Tungsram hajdúböszörményi munkatársai, közölte Elek Zoltán a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének helyi elnöke a Magyar Hanggal.

Mind a 90 hajdúböszörményi dolgozó megkapta a felmondólevelét, miután a vállalat bejelentette, hogy országszerte 750 embert bocsátanak el. A szakszervezeti elnök szerint a hajdúböszörményiek többsége, nagyjából 90 százaléka elfogadta a közös megegyezést, mindenki kap végkielégítést, egyesek hat havi összeget.

A dolgozók abban bíznak, lesz, aki átveszi az üzemet, és Elek Zoltán szerint a vezetés is elkötelezett ebben. A Tungsramnak Hajdúböszörmény mellett Újpesten, Kisvárdán, Nagykanizsán és Zalaegerszegen volt üzeme korábban.

Mint az korábban kiderült, felszámolási eljárás indult a Tungsram ellen, amit hivatalból rendelt el a bíróság, miután legnagyobb hitelezője, az Eximbank nem fogadta el a cég másodszori adósságrendezési ajánlatát. Ennek következtében a Tungsram 750 munkavállalójának csoportos elbocsátását jelentette be.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk