Mindent megtettek a Mi Hazánk Mozgalom aktivistái, hogy tönkre tegyenek egy roma LMBTQ emberekről szóló filmvetítést Szegeden

  • narancs.hu
  • 2019. március 31.

Belpol

Normalitásról papoltak a szélsőjobbos akciózók.

Megzavartak és félbeszakítottak egy nyilvános, a roma LMBTQ embereket, valamint a roma nőket érintő társadalmi tapasztalatokról szóló rendezvényt a Mi Hazánk Mozgalom ifjúsági szervezetének aktivistái, a Mi Hazánk Ifjai Szegeden. Felszólították a résztvevőket, hogy „fejezzék be a homoszexualitás propagálását és reklámozását” – számolt be a szegedma.hu a történtekről.

A „Ne a bőrszínt nézd, hanem az embert” címmel meghirdetett eseményen egy roma LMBTQ ember megélt valóságát bemutató, 50 perces dokumentumfilm vetítése, és az azt követő beszélgetés volt a program, amin kb. 15-20 ember vett részt.

A Mi Hazánk Mozgalom drámai címmel („Bezárták a Mi Hazánk Ifjait a roma LMBTQ-sok”) büszkén propagálta ifjoncai tettét a Facebook oldalukon. A közzétett videón az látszik, hogy az eseményen résztvevők épp egy dokumentumfilmet néznek, mikor néhány, 4-5 férfi jelenik meg, a projektorhoz mennek, kirántják annak kábeleit, felemelik a hozzákötött laptopot, és egy molinót akarnak kihelyezni, amit egy meghívott civil aktivista megakadályozott, majd a szervezőkkel viaskodtak.

A videón tökéletesen hallatszik, miszerint a Mi Hazánk Ifjai felszólítják a rendezvény szervezőit, hogy "fejezzék be a homoszexualitás propagálását és reklámozását, hiszen a normalitásnak egyetlenegy létező, reklámozható formája, az apa, az anya és a gyermek".

Az akció tökéletesen beleillik Mi Hazánk politikai kommunikációs narratívájába, hisz' a napokban Dúró Dóra nyilatkozott úgy, hogy „Magyarországon is vannak sajnos olyan civil szervezetek, amik a homoszexuálisok emberek képviseletére jöttek létre, és bejelentkeztek iskolai felvilágosítást tartani” és „fontos hangsúlyozni, hogy homoszexualitás népszerűsítése igenis hatással van arra, hogy kialakul-e ez”.

Dúró Dóra nemzetstratégiai kérdést csinál a szexuális felvilágosításból, és homoszexuális propagandával riogat

Károsnak tartja, ha a fiatalok akár csak találkoznak is a homoszexualitás fogalmával. Mert gyarapodásra kell nevelni őket. Fogy a magyar!

Figyelmébe ajánljuk