Kósa Lajos édesanyjának reklámcége sokmilliós megrendeléseket kötött a debreceni önkormányzattal

  • narancs.hu
  • 2019. március 31.

Belpol

Sertéstelep, reklámbiznisz, mi kell még?!

Nem olyan rég a Fidesz-alelnök Kósa Lajos 83 éves, nyugdíjas óvónő édesanyja sikeres sertéstenyésztői szerepe mellett új céggel, a Kaméleon Dizájn Nyomdai Előkészítő és Reklámtervező Kft-vel gyarapodott – számolt be róla korábban az mfor.hu. Akkor úgy tűnt, a reklám világában is kipróbálja magát Kósa mamája.

És lássanak csodát, így is lett.

A DK-s Varga Zoltán vasárnap tartott sajtótájékoztatóján arról számolt  be, hogy közérdekű adatigénylés során kiperelte a debreceni önkormányzattól a város és cégei, valamint a Kaméleon Dizájn Kft. között az elmúlt 15 évben kötött szerződéseket. Varga elmondása szerint a két fél között összesen 200 szerződés született, melyek jelentős része abban a periódusban jött létre, amikor Kósa Lajos történetesen a város polgármestere volt. De van köztük friss megállapodás is, amit Papp László polgármestersége alatt kötöttek, szerint pl. 2018. decemberében is volt élő szerződés a felek közt.

A DK-s politikus közölte, feljelentést tesz az ügyben.

Demokratikus Koalíció

Kósa mama belendült! Több mint 10 millió forint vándorolt a fideszes politikus, Kósa Lajos édesanyja által alapított céghez. A részletekről Varga Zoltán, a DK debreceni önkrományzati képviselője, a...

A sertéstelep – valamint a gabonatermesztő és mezőgazdasági vállalkozás – mellé frissen megszerzett cég az elmúlt években egyébként inkább veszteséges volt. 2016-ban 4 milliós árbevétel mellett nagyjából ugyanekkora szerzett, 2017-ben pedig már csak 2 milliós árbevétele volt, 1 milliós mínusszal. De a cég árbevétele is jelentősen visszaesett az utóbbi években, hisz' 2013 és 2015 között még 10 millió forint körüli forgalmat bonyolított.

Figyelmébe ajánljuk

Madarak és angyalok

  • - turcsányi -

Nehéz megmondani, hogy mikor mondtak fel az angyalok. Már akkor, amikor Wim Wenders folytatni merészelte a Berlin felett az eget (Távol és mégis közel, 1993)? Vagy csak 1998-ban lett elegük, amikor meglátták magukat az Angyalok városa című filmben – a Berlin felett az ég e remake-jét Nicolas Cage-dzsel? Az biztos, hogy Los Angelesből eztán szedték a sátorfájukat. De senki nem pótolhatatlan, L. A. pedig különösen nem maradhatott efféle égi szárnyasok nélkül.

„A legszívesebben hallgatok”

Kurtág György a magyar kultúra állócsillaga, kincse, élő klasszikusa, a magyar művészeti hagyomány nagy tradíciójának megszemélyesítője egy olyan korszakban, amelyben ez a hagyomány igencsak ingatag lábakon áll. Ha nyilvánosan megszólal a 98 éves mester, az maga az esemény.

Annyira nem sötét

A legutóbbi Pearl Jam-lemez, a 2020-as Gigaton hosszú, hétéves várakozás után jelent meg, így sokan örülhettek, hogy a zenekar hamarabb elkészült a tizenkettedik albumával, amely a Dark Matter címet viseli.

Dél csillagai

A Budapest JazzFest cégére alatt, a közel három héten át zajló hetvenhat koncert minden bizonnyal a legnagyobb magyar jazzfesztivál, de ennél figyelemre méltóbb, hogy huszonnégy országból érkeztek a zenészek. Megragadtuk a lehetőséget, hogy egy török triót és egy szárd együttest hallgassunk meg.

Ma senki se nyer

Emlékeznek, mikor volt köztársasági elnök Mádl Ferenc? Nos, Orbán Viktor első miniszterelnöksége idején. A díszlet és az időnként felhangzó Ki nyer ma? című rádióműsor szignálja segít behatárolni, hogy a közelmúltban járunk, de az elnök neve az egyetlen konkrét utalás, amelyből kikövetkeztethetjük, milyen évet is írunk (majdnem) pontosan.