Momentum: Konzultálni szabad, sztrájkolni nem?

  • narancs.hu
  • 2022. december 16.

Belpol

Stummer János azt firtatja, hogyhogy tanítási időben hívta Pintér Sándor fórumra a tanárokat.

„A Belügyminisztérium úgy döntött, hogy holnap Budapestre »konzultálni hívja« a tanárokat az oktatás helyzetéről. Tanítási napon, tanítási időben rendelik Budapestre a pedagógusokat az egész országból. Történik mindez két héttel azután, hogy arra hivatkozva rúgtak ki nyolc tanárt az állásából, mert azok nem tartották meg az óráikat” – írta a Facebookon Stummer János (Momentum) a pénteki közoktatási fórum kapcsán. 

A politikus nyílt levele arról szól, hogy november végén azért bocsátották el három budapesti gimnázium nyolc pedagógusát, mert a tanóráikat nem tartották meg, és ezzel a Belügyminisztérium szerint kötelezettségeiket szándékosan, jelentős mértékben megszegték, korlátozva a tanulók tanuláshoz való jogát. 

Stummer úgy látja, azzal, hogy a mostani fórumra tanítási időben rendelik be a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre a tanárokat, „országszerte annyi pedagógus esik ki így a munkából, hogy ezzel véleményem szerint súlyosan sérül a diákok tanuláshoz való joga”. Azt kérdezi, emiatt kit fognak kirúgni a Belügyminisztériumból.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk