Momentum: Tényleg le kéne szedni a bombás plakátokat

  • narancs.hu
  • 2022. november 16.

Belpol

Gelencsér Ferenc szerint a lengyelországi eset után kegyeletsértőek is a kormány hirdetései.

 

Ukrajnából tett közzé videoüzenetet Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke és frakcióvezetője kijevi tárgyalásukról és a lengyelországi rakétarobbanásra reagálva.

Az ellenzéki politikus arról számolt be, hogy tőlük alig néhány száz méterre csapódott be egy rakéta, így órákat kellett tölteniük az óvóhelyen.

Onnan nézve még inkább felháborító, hogy a magyar kormány bombákkal ábrázolja a szankciókat a plakátjain.

„Ez a valóság a szomszédunkban! Emberek százai, ezrei halnak meg. Vannak, akik a fronton, mások a hátországban, a tegnapihoz hasonló támadásokban veszítik életüket. Számukra a bombák nem undorító kommunikációs szimbólumok, hanem a gyűlölet pusztító valósága” – érvel Gelencsér. Azt is mondta, a kedden délután Lengyelországban felrobbant rakéta esete után a magyar plakátok kegyeletsértőek is.

„Nekünk, jóérzésű magyaroknak a részvétnyilvánítás mellett egyetlen gondolatunk lehet: takarítsák el a gusztustalan, kegyeletsértő bombás plakátokat a magyar utcákról. Ne gyalázzák tovább a háború valódi áldozatainak emlékét, ne hergeljenek és ne uszítsanak! Elég volt a Fidesz hazugságaiból” – mondta Gelencsér.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk