Ukrajnába látogatnak a Momentum képviselői

  • narancs.hu
  • 2022. november 13.

Belpol

Az EU minden államából utazott már parlamenti delegáció a megtámadott országba, Magyarországról ez az első.

„Az elmúlt egy évben az Európai Unió minden egyes tagállamából ment parlamenti delegáció Ukrajnába, kivéve egyet. Magyarország egyedüli államként még nem tette meg ezt a gesztust, ezt a kiállást a szomszédja mellett. Ez morálisan elfogadhatatlan és az az igazság, hogy az ország, a magyar nemzet érdekeivel szemben áll ez az ellenséges tétlenség” – írja a Facebookon Gelencsér Ferenc országgyűlési képviselő, a Momentum elnöke és parlamenti frakcióvezetője.

Az ellenzéki politikus vasárnap délután közölte, hogy Bedő Dáviddal és Tompos Mártonnal, a két frakcióvezető-helyettessel együtt elindult Kijevbe, ez az Ukrajnába látogató első magyar parlamenti delegáció.

Gelencsér feltételezi, hogy a magyar látogatás azért maradt el eddig, mert ezt várja el az orosz vezetés a magyar kormánytól.

„Minket azonban, a szabad generáció tagjait, senki sem zsarolhat és irányíthat külföldről. Ezért megtesszük, ami erkölcsileg helyes, és ami nemzetünk határon inneni és túli közösségének érdekében áll az Európai Unió és a NATO tagjaként” – írja a Momentum elnöke. 

Nyáron egy katonai küldöttség már járt Ukrajnában, Ruszin-Szendi Romulusz parancsnokkal az élen. Ezt akkor az ukrán hadvezetés hozta nyilvánosságra:

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?