RTL: Húsz ingatlan vásárolt néhány év alatt Schadl György

  • narancs.hu
  • 2022. január 17.

Belpol

A végrehajtói kar letartóztatott vezetője jelentős ingatlanbirodalomra tett szert.

2016 és 2020 mintegy 19 ingatlant vett Schadl György, például lakást a budai Várban, Erzsébetvárosban és a XII. kerületben, valamint nyaralót Siófokon – adta hírül az RTL.hu.

A portál információi szerint Schadl György 2016 és 2020 vége között legalább tizenkilenc lakást, üzlethelyiséget, telket vagy pincét vásárolt meg, ráadásul ezek közül kilenc önkormányzati tulajdonból került hozzá. Egy huszadik ingatlan szintén a nevén volt, ezt még korábban, 2013-ban vásárolta. Letartóztatása után a tulajdonában lévő ingatlanokat többnyire zár alá vették.

A cikk szerint az egyik legértékesebb ingatlan a budai Vár központi részén található, a Dísz téren, amit magánszemélytől vásárolt. Nyolc erzsébetvárosi lakást viszont a VII. kerületi önkormányzattól vett meg Schadl, összesen 225 millió forintért, azaz négyzetméterenként 600 ezer forintért. Két lakást néhány hónapon belül eladott egy B. P. Property Kft. nevű cégnek, amelyet a céginformációs adatok szerint az adásvétel előtt néhány héttel alapítottak és amelynek sem 2019-ben, sem 2020-ban nem volt árbevétele – írja az RTL.hu. Oláh Lajos, a körzet DK-s országgyűlési képviselője az rtl.hu-nak azt mondta, hogy a lakások eladásáról még az előző, fideszes városvezetés döntött 2019 augusztusában, nem sokkal az önkormányzati választás előtt. 

Schadl az V. kerületi fideszes önkormányzattól is vásárolt egy Városház utcai üzlethelyiségként nyilvántartott ingatlant, 32 és fél millió forintért, de van egy több mint kétezer négyzetméteres telke Szentendrén és egy üdülője Siófokon is, kevesebb mint 100 méterre a Balaton partjától.

A portál földhivatali papírokra hivatkozva azt is írja, hogy Schadl György  nagyobb összegű hitelt is felvett, bár ez feltehetően eltörpül a vagyona mellett. Az érdi, valamint a Városmajor utcai ingatlanra összesen 235 millió forintnyi jelzálogot jegyeztetett be az FHB Bank. 

444 hétfőn írta meg, hogy a birtokába került nyomozati anyagokból kiderült, hogy a Völner-ügy kulcsfigurája Schadl György a kapcsolatain keresztül befolyásos kormányzati emberek rokonainak, illetve bírósági végrehajtóknak és azok rokonainak segíthetett átmenni különféle egyetemi vizsgákon, például Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak is segíthetett több alkalommal.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk