Most jó csak igazán Poltnak lenni

  • narancs.hu
  • 2017. június 15.

Belpol

Kiderült, mennyit fizet Matolcsy jegybankja Polt Péter lányának.

Jól jövedelmező munkahely a Magyar Nemzeti Bank; hogy milyen jól, arról sokat tudna mesélni Polt Péter legfőbb ügyész lánya és felesége is. Mint köztudott, Matolcsy György jegybankjánál van alkalmazásban – személyügyekért felelős ügyvezető igazgatóként – Polt felesége, Polt-Palásthy Marianna, de az egy jegybankra jutó Poltok száma ezzel korántsem teljes: immár itt dolgozik a legfőbb ügyész lánya, az idén 24 éves Polt Petra is.

Egy legendás ebéd: Polt Péter és Matolcsy György

Egy legendás ebéd: Polt Péter és Matolcsy György

 

A 24.hu megtudta, hogy a legfőbb ügyész lánya mennyit tesz zsebre a Matolcsy alatt működő bank munkatársaként: a közérdekű adatigényléssel megkapott információ szerint Polt Petra havi bruttó 500 ezer forint munkabért kap. Nem rossz fizu ez egy kezdőnek, hiszen mint azt az oldal írja, „Polt Petrának a jegybank lehet az első, jogászi végzettséget megkövetelő munkahelye a jogi egyetem elvégzése után”.

A 24.hu számításai szerint a béren kívül juttatást is hozzáadva a pályakezdő jogi munkatárs havi nettója 360 ezer forintot körül van. „Ez érdemben több annál, amit a versenyszektor általában kínál a hasonlóan kezdő banki jogászoknak” – írja az oldal.

Figyelmébe ajánljuk