MSZP: Palkovics lemondása egyértelmű beismerés

  • narancs.hu
  • 2022. november 9.

Belpol

Tóth Bertalan frakcióvezető energiapolitikai ámokfutásról ír.

„Az elmúlt 4 hónapban mintegy 150 kérdéssel, nyílt levéllel, javaslatokkal próbáltam felhívni Palkovics László figyelmét arra, hogy a rezsicsökkentés korábbi rendszerének megszüntetésével olyan problémákat okoztak az embereknek, amelyeket nem lehet az egységsugarú államtitkári fideszes panelmondatokkal lerázni. Palkovics döntése egyértelmű beismerés. Beismerése annak, hogy így nem lehet döntéseket hozni” – írta a miniszter lemondásának hírére reagálva Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője a közösségi oldalon.

Tóth szerint Palkovics távozásával beismeri, elhibázottak és indokolatlanok voltak a kormány energiaügyi intézkedései: a lakossági áram- és földgázáremelés, az, hogy az önkormányzatokat, szociális intézményeket, iskolákat, óvodákat, orvosi rendelőket kivette a védett körből, és hogy a háztartási méretű naperőművek hálózati csatlakozását felfüggesztette. 

A frakcióvezető azt írja, a kormány egész társadalmi csoportokat hagyott figyelmen kívül a döntéseinél. A Palkovics lehetséges utódjaként említett Lantos Csabáról, a MET Holding elnökéről az Tóth véleménye, hogy ha igaz az ő felkérése, nem biztos, hogy az az ország számára jó lesz.

„Mindenesetre az MSZP RezsiSTOP-ra irányuló javaslatai ott vannak az Országgyűlés előtt. A 12 forintos paksi áramot adják annyiért, amennyibe az kerül, csökkenjen a lakossági rezsi adója 5 százalékra, vonják vissza a rendszerhasználati díjak emelését, legyen egy garantált energetikai alapszolgáltatás, legyenek ingyenesek az előre fizető mérőórák és a visszakapcsolás, és induljon országos szigetelési program!” – sorolja az ellenzéki frakcióvezető. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk