Navracsics Tibor elindulna a '22-es választáson

  • narancs.hu
  • 2021. szeptember 4.

Belpol

Akár Mesterházy Attila is lehet az ellenfele a veszprémi mandátumért. 

Szó van róla, hogy egyéni képviselőjelöltként elindul a jövő évi országgyűlési választáson, és a maga részéről vállalná is a feladatot – mondta a Telexnek a kötcsei Polgári Piknikre érkező Navracsics Tibor.

A második Orbán-kormány közigazgatási és igazságügyi minisztere valószínűleg Veszprém megye 1-es számú választókerületében indulhat, ahol 2014-ben már mandátumot nyert. A veszprémi választókerületet 2018-ban 50 százalék alatti eredménnyel nyerte meg a Fidesz, tehát az ellenzék számára elhódítható körzetről van szó, ezért is lehet fontos a kormánypártnak, hogy erős jelöltet állítson.

Az ellenzéki előválasztáson az MSZP-s Mesterházy Attila és a DK-s Csonka Balázs mérkőznek meg ebben a körzetben, ha Navracsics tényleg jelölt lesz, közülük kerül majd ki az ellenfele.

A HVG néhány napja arról cikkezett, hogy a Fidesz választmánya várhatóan januárban véglegesíti a párt '22-es képviselőjelöltjeit.

Navracsics Tibor 2014 szeptemberében mondott le miniszteri posztjáról, hogy az Európai Bizottság oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó biztosa lehessen. Úgy tűnt, brüsszeli évei alatt eltávolodott a Fidesztől, visszatérése után azonban megkapta a veszprémi Európa Kulturális Fővárosa projektet, az északnyugat-magyarországi térség fejlesztési kormánybiztosává nevezték ki, és ő lett az alapítványi fenntartásba kiszervezett Pannon Egyetem kuratóriumának elnöke is. 

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk