Navracsics vezeti a Pannon Egyetem új kuratóriumát

  • narancs.hu
  • 2021. március 26.

Belpol

A kuratórium öt tagból áll, akik havi egymillió forintos tiszteletdíjat kapnak.

Sajtótájékoztatót tartottak pénteken a veszprémi Pannon Egyetem átalakulásáról, hiszen az intézmény is aközé a 11 egyetem közé tartozik, amelyeket érinti a szeptember 1-től érvényes alapítványi magánegyetemmé alakulás.

A Pannon Egyetem kuratóriumának elnöke a Fidesz veszprémi politikusa Navracsics Tibor lesz, aki volt már az Orbán-kormány  közigazgatási és igazságügyi minisztere, külügyminisztere volt, az Európai Bizottságban pedig oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági ügyekkel foglalkozó európai uniós biztosként is dolgozott. Navracsics elmondta, hogy a kuratórium tagjai havi egymillió forintos tiszteletdíjat kapnak majd. Hozzátette, hogy ezt ő elnökként nem fogja felvenni. 

A 444.hu beszámolója szerint az öttagó kuratórium többi tagja: 

  • Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) elnöke, aki a Pannon Egyetem nagykanizsai kampuszának korábbi igazgatója,
  • Dr. Gaál Zoltán, aki 1998 és 2007 között az egyetem rektora volt,
  • Pápai Tamás, a veszprémben is jelen lévő Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, 
  • és Garancsi Mária közgazdász.

Utóbbit a a veszprémi gazdasági élet meghatározó szereplőjeként mutatta be Navracsics. A korábban a  Pannon Egyetem gazdasági tanácsában is részt vevő Garancsi Mária egyébként az Orbán Viktorral jó kapcsolatban levő  Garancsi István nővére, aki szintén több - számos közbeszerzést nyerő - cégben tulajdonos.

 

Figyelmébe ajánljuk