SMS-ben hívják majd oltópontokra a pedagógusokat

  • narancs.hu
  • 2021. március 26.

Belpol

Aki soron kívüli oltást szeretne, annak még március 29-ig, azaz hétfőig regisztrálni kell.

Kásler Miklós levelet küldött péntek reggel a köznevelési intézményeknek a pedagógusok oltásával kapcsolatban - tájékoztat a 24.hu, a birtokuk került dokumentumról.

A minisztera  a levélben azt írja, hogy a pedagógusok oltása kórházi oltópontokon, két ütemben valósul majd meg.

A dokumentum szerint az első etapban SMS-ben kapnak értesítést az oltás időpontjáról és helyszínéről azok a pedagógusok, valamint a nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő dolgozók, akik március 24. előtt regisztráltak a koronavírus elleni oltásra. Őket már a jövő héten elkezdik behívni az oltópontokra.

A második ütemben azok kerülnek majd sorra, akik március 24-éig nem regisztráltak, de március 29-ig, vagyis jövő hétfőig megteszik. A cikk szerint ebben a második szakaszban oltják majd  az egyéb óvodai, iskolai dolgozókat is, akik regisztrációjukkal kérték vagy kérik az oltást. Ők szintén a regisztárciókor megadott SMS-ben kapnak majd tájékoztatást az oltás időpontjáról és helyszínéről. Valószínűleg ők a húsvét utáni napokban kerülnek majd sorra.

Azt, hogy a kormány hosszan kérlelés után végre biztosítja a pedagógusok soron kívüli oltását, Gulyás Gergely jelentette be a legutóbbi kormányinfón. Szerinte így április 12-n vagy április 19-én visszatérhetnének a dolgozók az oktatási intézményekbe. (Az óvodákban meg a bölcsődékben mondjuk most is ott vannak, hiszen kötelező ügyeletet tartaniuk.) Orbán szerint azonban csak  8-10 napnak kell eltelnie, hogy a vakcina hasson, ezért április 19-én újranyithatnának az iskolák és óvodák. A PDSZ felhívta a figyelmet arra, hogy nemcsak a pedagógusok, hanem az oktatás-nevelésben dolgozó összes munkatárs védelmére gondolki kell, a vakcina hatásának protokoll szerinti idejét pedig mindenképp ki kell várni az újranyitással.

 

Figyelmébe ajánljuk