Negyedmillió választópolgárral csökkent a Fidesz támogatottsága december óta

  • narancs.hu
  • 2019. január 16.

Belpol

A Fidesz gyengült, az ellenzék erősödött, de de a változások nem forgatták fel a korábbi erőviszonyokat.

Az elmúlt hónap történései, a túlóratörvény elfogadása és az azt követő ellenzéki reakciók hatással voltak a pártpreferenciákra: gyengült a Fidesz, összességében erősödött az ellenzék, de a változások nem forgatták fel a korábbi erőviszonyokat - derült ki a ZRI Závecz Research Intézet január elején, az ország felnőtt lakossága körében végzett közvélemény-kutatásából.

Legnagyobb arányban a Fidesz támogatottsága módosult, december első felében a választópolgárok 35 százaléka állt mögöttük, most 32 százalék. Ez azt jelenti, körülbelül 250 ezer választópolgárral csökkent a Fidesz-tábor.

A Jobbik javított, 9-ről 11 százalékra nőtt a tábora, az MSZP és a Demokratikus Koalíció az előző hónapok eredményeit érte el most is, az előbbinek 7, utóbbinak 5 százalékos.

A Momentum 3-ról 4 százalékra nőtt, a Kétfarkú Kutya Párt 2 százalékról 3-ra emelkedett. Az LMP-nek harmadik hónapja stabil a pozíciója, a választókorúak között 3 százalékon. A Párbeszéd és a Mi Hazánk 1-1 százalékon. A pártnélküliek aránya változatlan, ezúttal is 32 százaléknyian tartoznak ebbe a csoportba.

(via Index)

Figyelmébe ajánljuk